"Ego" kids

Det är mycket "mitt" och "min" här hemma och lille Ludwig får kämpa lite för att ha kvar leksakerna, ofta när de badar då vill Elwira helst ha alla leksaker för sig själv och man får säga till henne ett par gånger att ge Ludwig en leksak med. Ludde har blivit riktigt bra på att "hålla bort" leksakerna nu med sina söta armar när Elwira försöker ta dom, så sött ;-)
Förut höll Ludde på att leka med en såndär klassisk plast telefon från Fisher-Price och helt plötsligt tyckte Elwira att den blev väldigt intressant helt plötsligt. Ludwig hittade något annat så där håller dom på dom två små busfröna ;-)

Överlag är Elwira himla snäll & gullig mot Ludde och han brukar få ha kvar sina "fynd" rätt länge, men just i badkaret där får man säga till lite mer. 
 Ibland gör hon "murar" runt Ludwig och vill att han ska ha ALLA leksaker vid honom istället :-) Sedan är dom galet söta när dom busar ihop och framförallt när de ser ut som de leker jaga och skrattar tillsammans, och det fins INGEN som är så bra som Elwira att roa Ludde :-) såsmåningom lär de ju börja "syskonbråka" med som bekant hör till syskon, får hoppas på lite mildare bråk då ;-)
 När vi ska äta är hon rätt noga med att Ludde också ska få i sig små bitar, mitt hjärta smälter. Det är mest fördelar med syskon trots att jag blir trött mellan varven, som vilken annan förälder som helst ;-)

Dom är ju så egoister i den här åldern och på förskolan är det också lite "fight" om leksakerna så det häller för de små att hålla i  sina saker de fått tag på. Minns när Elwira började och jag kunde stå och studera rätt roat hur alla leksaker gick runt, runt mellan barnen och ibland blev det sura miner när någon tog någons leksak.
I höst har vi ännu inte fått svar om lilla E ska börja på avdelningen för de större barnen men det känns lite som att det kvittar. Tror hon skulle tycka om att få vara störst på sitt nuvarande dagis (vem gör inte det) och på den större avdelningen är det ju lite tuffare tag då barnen där är upp till 5 år.
Men Elwiras avdelning brukar umgås med dom där och känner till fröknarna och de har sagt att hon klarar sig hur bra som helst med de större barnen för att hon är tuff i sig själv. (Tackar verkligen för att jag har en tuff tjej!)
Senast hon var där innan avslutningen hade dom varit där och ritat och Elwira hade tagit precis varenda krita och höll för sig själv med en glad min så de större barnen inte kunde ta dom :P  hihi, tyckte jag var lite kul :-)

Det gäller ju att ta för sig här i livet och det börjar tidigt med de små ;-)

"Hallååå papppa?" Pappa ringde tydligen när Ludde höll på att pilla på den här telefonen och plötsligt blev just den här leksaken rolig tyckte Elwira bara för att Ludwig hade den ;-)

Postat av: carro

söta bilder :) och det är ju syskonkärlek ;)

2010-07-17 @ 16:26:53
Postat av: Therese

Det kan nog bli några små slagsmål om sakerna :) så fin hon blev i linnet! Ludde får ärva Viggos linnen sen. Ja Gotland borde ni besöka så fint. Nu hoppas jag på sol imorgon för nu är det oväder här. kramar

2010-07-17 @ 16:41:51
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Hanna - mamma till två prinsessor

precis så är vår stora tjej också, allt är hennes speciellt när vi är på lekplatsen och andra barn närmar sig sakerna:)Gulligt men ibland så påverkar det verkligen ens tålamod...hihii.

Ha en skön kväll!

2010-07-17 @ 20:37:00
URL: http://esmamma.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Lilla E :-)

kan tänka mig att det blir många syskonbråk.



Hoppas ni mår väl,

kramis!

2010-07-17 @ 21:36:35
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Sofia

men hallå vilka söta bilder och fint linne hon har!

2010-07-17 @ 22:18:51
Postat av: Helenas Hem -Om livet på landet

Spännande med huset, hur går det? :)



SNYGGT nagellack som du visade i ett inlägg nedan och härliga poolbilder.



hihi vad gulliga dina barn är ihop.

2010-07-17 @ 23:20:39
URL: http://blogg.helenashem.se
Postat av: Ellinor

SVar: sötis! :)



Typisk syskon, mina småsyskon var precis sådär när de var små eller ja det håller nog i dig ännu fast de är 10 och 12.

2010-07-18 @ 15:13:23
URL: http://sharpen.blogg.se/
Postat av: Nathalie

känner igen det där! Nelly ska alltid ha Novas saker och Nova ska alltid ha Novas. Undra varför det är så?=)

2010-07-18 @ 16:37:29
URL: http://nathalieboquist.blogg.se/
Postat av: sara - mamma till wilda

Underbart söta Elwira

2010-07-23 @ 15:05:24
URL: http://saratilling.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: