2008- mitt år som gått

Har skrivit lite om mitt år som gått och den största förändringen och den roligaste är såklart att jag blev mamma i Maj!

Januari
Jag kom tillbaka till jobbet efter min "julsemester" på 15 dagar som jag mestadels tillbringat hemma hos mina föräldrar och umgåtts med nära och kära.
Berättade på jobbet att jag var gravid! Var redan i v 23 här och  endel hade redan börjat misstänka att jag var gravid medans andra aldrig hade trott det.
tanken var att jag skulle berätta på jobbet efter v 14 men då mådde jag fortfarande väldigt illa och jag kräktes var dag på jobbet och ville inte berätta så någon skulle "tycka synd " om mig för då skulle jag må ännu sämre- så kände jag då.
Blev sjukskriven i nästan två veckor för att illamåendet höll på att ta knäcken på mig. Men tillslut så vände det och efter det hade jag aldrig mått bättre! Och jag ville berätta när jag mådde bra (så kände jag då) och tillslut fick alla veta den glada nyheten.
Vi åkte till Stockholm på en könsbestämning på Mama Mia och fick reda på att  det var en tjej!

Magen i v 23

Vi hade julgranen kvar en bra bit in i Januari

Februari
Jag och M gick på "föräldrautbildning" som anordnades av min barnmorska som var ganska givande och det såg jag som en bra förberedelse inför förlossningen. Jag läste mycket om graviditeten och kände mig rätt snabbt ganska förberedd på vad som komma skulle. Läste mycket böcker och hade en jättebra barnmorska som besvarade alla kluriga frågor som surrade i mitt huvud.
Dramatik uppstod i v 28 då det kom lite blod och jag M ringde 112 och de tog det väldigt allvarligt så jag blev hämtad på brits och fick åka ambulans in till sjukan och det kändes väldigt dramatiskt och min puls var skyhög. Det var dock inget allvarligt utan bara en liten "skavning" från livmodern och allt var helt normalt, och hade inget med lillan i magen att göra.
 Var så skönt att veta att allt var bra med Elwira och att det inte var någon fara. Men det var väldigt känslosamt och tårarna kunde jag inte stoppa när jag fick reda på att allt var som det skulle, då släppte allt för jag hade varit så rädd.

Mars
 Jag var på dop en av mina bästa väninnors barn döptes. M:s syster C fick sitt andra barn och det blev en till kille som heter Adrian.
Besöken hos barnmorskan blev tätare och alla värden var bra och magen växte som den skulle och jag mådde toppen. Vi alla tre systrar fllde även år.


April

Besöken hos barnmorskan blev tätare och allt gick bra med graviditeten, mådde hur bra som hellst. I slutet av v 36 (nionde månaden) var jag hos en fotograf och fotade fina magen. Den tavlan är ett vackert minne för livet. Att bära Elwira var som balsam för själen. Slutade jobba två veckor innan Elwira föddes.


I v 36


Magen växte fint och bra

Maj
Elwira föddes prick på beräknad förlossningsdag den 6 Maj på morgonen och solen strålade in i förlossningssalen och det var en helt fantastisk upplevelse!
Den vackraste varelsen jag någonsin sett fick se solen direkt och tittade på oss alla med dom stora vackra ögonen och vi smälte bort helt.
Jag blev firad på mors dag för första gången denna månad dessutom :-)
Nu började jag även att blogga, och skrev mitt första inlägg på bloggen!

Skönaste bilden på Elwira som bara är någon timme gammal här

Elwira och M på BB

På mage en liten stund när Elwira var 1 dag gammal


På väg hem från BB

Juni
M fyllde 30 år och jag köpte en fin Sony handycam till han i present som var mycket uppskattad och som vi har och kommer få mycket glädje av. Nästan ett måste nu när vi har barn.
Elwira blev 6 veckor och vi åkte iväg på vår första lite längre resa som gick jättebra till Karlstad och träffade ett par bekanta och har det jättetrevligt och det var skönt att bli bortskämda.
Jag var konstant hungrig och törstig eftersom Elwira ville bli ammad väldigt ofta, så då åt jag verkligen för två :-) amningen gick som en rälls och det är jag väldigt glad för och Elwira ville bli ammad väldigt ofta och det var väldigt smidigt.


Åkte fyrhjuling för första gången- superskoj!

Elwira 6 veckor i famnen hos en av våra vänner

Mys med Elwira

Juli
M och jag firade våran 3-års dag tilsammans med middag hemma. Jag, Elwira, syster T och morfar åkte till Gröna Lund för att träffa våra kusiner och jag fick åka massa karusell tillsammans med en av mina söta kusiner från Norrland. Elwira fick sitta i en babybjörn sele på morfar och hon hade aldrig sovit så mycket som  hon gjorde den dagen, var sövande med allt ljud på grönan kan jag tro.
Magen blev platt ganska fort efter förlossningen och jag försökte få lite sol på mig i min älskade leopardbikini från H&M.
Jag njöt av Elwira i fulla drag och även av solen så gott det gick och fick passa på att springa ut i solen ibland när M var hemma med Elwira och när hon då sov.
Gick mest omkring i shorts och bikiniöverdel med amningsinlägg i, Haha! Började också med "dagens outfit" till bloggen i sann blogg anda ;-)
Närmare 8 veckor kunde Elwira vända sig från mage till rygg, det var spännande med framsteg!
Vi flyttade även vid den här tidpunkten, till 5:an vi bor i nu.

Vi på grönan (jag längst till höger) och söta kusinen till vänster

Sköna shorts och bikini toppar/baddräkt gick jag mest omkring i när det var som varmast

Magen ca 4 v efter förlossningen, jag hade "tur" att den blev platt rätt fort och det hade jag inte trott efter allt jag hört men jag var smal innan och det hade nog stor betydelse

Elwira i hängmattan

Chinos och rosa converse var ett par favoriter

Sötast i världen!

Augusti
Syster T och M förlovade sig! och lille Viggo låg fortfarande i systers mage och väntade. Jag skrev ett inlägg om bröllopstårtor. Vi var på 50-års fest i Stockholm och var Elwiras första stora fest som hon var med på.
Familjegruppen på BVC började som inte var så mycket att hänga i gran, men vi går fortfarande på dom mest för att.
Brösten var fortfarande ganska svullna och det gick fortfarande åt kopiösa mängder med amningsinlägg.
Började också tappa enorma mängder med hår och hela hårborsten var helt full varje gång jag borstade det. Tyvärr har mitt hår har inte kommit ikapp än :(
Elwira vände sig från rygg till mage för första gången, så duktigt så :-)


September
Hösten kom och det blev kyligare ute och jag åkte på en dunderförkylning. Var jobbigt att vara sjuk och dessutom febrig och ta hand och amma lilla Elwira på samma gång. Som tur gick det över på en vecka och M var min räddning. Han bytte blöjor och promenerade med Elwira när jag låg ynklig och nerbäddad i sängen.
Hade ingen kamera eftersom min hade gått sönder så jag var lite sur över att inte kunna fota.
Vi fortsatte gå på familjeträffarna på BVC och vanliga rutinkoller och det är lika spännande varje gång för att se hur mycket hon vuxit. Det är en duktig tjej vi har.

Oktober
Det var på tiden att jag köpte en kamera så jag kunde knäppa bilder igen, älskar att fota.
Elwira mådde finfint och växte fint som vanligt och M och jag började undra om det skulle vara så lätt att ha barn eftersom allt kändes "för bra" Vi flyttade till en 5:a mitt i stan och här trivs vi toppenbra. Var lyxigt att få det större framförallt.
Var helt beroende av lila lack, och jag gillar det fortfarande


November
Viggo föddes och jag blev moster, vilken lycka!  Elwira blev 6 månader och vi var på fotografering med henne.
Elwira blev 6 månader och jag slutade amma. Amningen för mig fungerade toppenbra och jag hade kunnat fortsätta längre.
Vi köpte ny säng, soffa och tv den här månaden, mycket på en gång men det var nödvändigt.

Viggo nyfödd

Elwira 6 månader


Stentvättat var en hit för mig


December
Jag blev ompysslad på salong med en avslappnande ansiktsbehandling. Lite lyx i vardagen då och då är ett måste enligt mig.
Bakade pepparkakshus för första gången-det var minst sagt tålamods prövande!
Elwiras första jul firades hemma hos mormor & morfar men tyvärr utan kära M som låg hemma i magsjuka och det var tomt utan min M. Julen var trots allt lugn och skön precis som det ska vara och tid att samla tankarna.

Idag är det nyårsafton och den kommer firas med god middag och utan en massa onödiga smällare som skrämmer slag på både barn och djur! Och jag ska skåla in det nya året i champagne, förra året var jag ju gravid och då var det cider som fick duga ;-)
Hoppas 2009 blir ett lika bra år som 2009 och att få följa med Elwira i sin utveckling och att hon och min familj och mina nära mår bra är viktigast av allt. 

Gott nytt år önskar jag!



Älskade fuskpälsen från H&M Trend och paljettleggings- Me like!

Jag matar lilla tomten Viggo

Lilla Elwira tyckte så klart att pappret och snörena var roligare än själva innehållet i jul klapparna :-)
Elwira får lite hjälp att öppna klapparna, här får hon den underbara royal filten med kronor på från
Klippan Yllefabrik

Jag är en stolt moster som håller i Viggo

Elwira dagen efter julafton, det fanns fortfarande mycket prassel kvar, så roligt ;-)



Postat av: Ingela

Vad kul att läsa om ditt år!



Väldigt skönt att inte Elwira inte kom i v 28! Jag rös när jag läste din berättelse. Det hade nog gått bra, det gjorde det ju för oss, men man skulle helst ha sluppit föda då.





2008-12-31 @ 13:46:47
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Linda

Tack detsamma!



Fina bilder på magen =)

2008-12-31 @ 15:05:03
URL: http://ahren.blogg.se/
Postat av: Petra Bloggar

WOW vilket år du har haft! du är så vacker Erika!!

Jättemånga kramar och ett gott nytt år! <3

2008-12-31 @ 15:39:59
URL: http://www.petrabloggar.com
Postat av: Elin

Vilket år 2008 har varit! Hoppas att ni får ryy bra nyår utan smällare och att 2009 blr fantastiskt!

Gott nytt år!

2008-12-31 @ 15:44:24
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Anna - mamma till två sessor!

Vilket mysigt år! Hoppas ert 2009 blir lika bra! :) Kram!

2009-01-01 @ 16:00:10
URL: http://perla08.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: