Föräldragruppen var en "mamma grupp"

Igår var vi på BVC och vägde och mätte lilla Elwira och var på första "familjegrupps träffen".
Både jag och M är lite skeptiska till sådana träffar, redan när vi var på träffarna inför förlossningen så var vi det men vi gick dit och var med på alla träffar i varjefall.
Allt barnmorskan gick igenom då hade jag redan läst på om hundratals gånger, så det kändes mest som repition inför förlossningen att gå dit och lyssna, medans de andra i gruppen inte hade så stor koll på någonting, konstigt nog.
Allt man vill veta tar man ju reda på, ivarjefall jag, men så var det tydligen inte för andra i gruppen.

Får se hur de här "föräldra träffarna" kommer att bli, tippar på att det blir likadant där, att hon kommer gå igenom mycket som man redan sökt upp svaren på för länge sedan, men men, det skadar väl inte med för mycket information.
Igår vet jag knappt varför vi var där, mest för att träffa de andra föräldrarna, eller snarare de andra mammorna i gruppen, ja för inte en enda pappa var där, vart är alla pappor egentligen?
Var likadant innan vi fått Elwira, på träffarna inför förlossningen,då var det få pappor som var med, det är ju faktiskt deras barn också, fastän det är kvinnan som föder ut barnet så är det ju lika mycket deras barn, och de ska vara där som ett stöd för oss och vara med hela vägen.
Så igår var alltså min M den enda pappan som var där på föräldraträffen,kändes mer som en "mamma träff " tråkigt nog.

Postat av: Ingela

Bra att din M var med på föräldragruppen! Hos oss så får det väl bli David som får gå på föräldraträffarna (om han vill). Han ska vara pappaledig och ta huvudansvaret för lillskruttan medan jag pluggar färdigt min utbildning (distans hemifrån). :-)

2008-08-27 @ 18:27:23
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Sofia

Jag skrotade de där föräldraträffarna redan efter ett par gånger med första barnet. Precis som du säger så är det ju bara repetition på det man själv tagit reda på. Kass.

Fast jag var tvärtom mot er, den enda som Inte hade min partner med mig och alla glodde som fan och tittade lite medlidande på mig. De trodde nog att jag var ensam gravid. s

2008-08-28 @ 13:13:43
URL: http://vildvittra.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: