BRAND....!

Hej ni fina! 

För längesedan här på bloggen! Haft för lite tid & ork på sistone. Dagarna flyger fram och det har varit mycket. Nyligen brann det här hos oss, inte i huset som vi bor i utan gårdshuset intill.

Det var på morgonen och Elwira hade precis åkt iväg med farmor & farfar, Marcus låg på lasarettet i Uppsala och blev opererad för hans knä och jag var själv hemma med Ludwig som hade ögoninflammation.
Jag var ute och donade med diverse i gårdshuset och Ludwig lekte runt och allt var då frid o fröjd. Vi går in och jag plockar en liten stund och kommer på att jag glömt en sak därute.
Går ut och ser att det är fullt med tjock, svart rök inne i gårdshuset, PANIK! ANDAS! TÄNK! springer in och ringer 112. Har kontakt med SOS Alarm och efter någon minut ser jag stora eldslågor därinne och det brinner för fullt! Ut kommer Elsa (vår katt) från ett hål i husgrunden och blir lättad över det för sekunden. Säger till SOS att jag måste släcka elden och lägger på. Springer tillbaka in i huset och tar brandsläckaren under ena armen och Ludwig under andra.
Säger till Ludwig att sätta på sig skor & jacka (vet att det tar ett tag) och jag springer ut och in i gårdshuset släcker elden och fort ut igen. In till Ludwig som håller på att försöka få upp dragkedjan på jackan och har inte en aning om vad som hänt ännu. Känns som en evighet innan någon kommer och jag försöker ta det så lugnt jag kan och pratar med min yngsta skatt.
Brandbilen, polisen, amulansen OCH räddningsstjänsten kommer, alla på en gång.
Någonstans här börjar jag fatta vad som händer och får lite av en chock. Det var verkligen läskigt hur fort det gick! Allt i princip som vi hade där inne (mestadels kläder & skor) är förstört (rökskadat) eller uppbrunnet.

Hade jag inte släckt branden sa en av brandmännen så hade elden hunnit fått tag på vårat hus också (ligger få meter intill) det var nämligen nästintill storm denna dag och brandmannen sa att dom inte hade hunnit fram. Jag gjorde tydligen alla rätt, så det var väl bra om man ska försöka se något positivt i förödelsen.
Krafig giftrök var det därinne sa dom och undrade om jag fått i mig mycket men jag drog upp min tröja för munnen innan jag sprang in, men aldrig kunnat föreställa mig sådan rök och syrebrist... galet var det...  
En saneringsfirma har varit här och jobbat för fullt och slitit ut rubb o stubb,; golv, väggar,elektronik mm. Fönstren som vi förövrigt helt nyligen bytt måste bytas igen för dessa sprack av värmen.  

Det hela var bara så galet overkligt och jag är verkligen glad att ingen levande kom till skada denna dag. Det allra viktigaste som inte går att ersätta....

Kram på er  & var rädd om varandra!
Skräckdockan Skrållan! Vet inte hur "kul" det är att se bilder från en brand, så den här får nog räcka.


Postat av: Carolines hemligheter

Fy sjutton så otäckt!!! Men vilken sinnesnärvaro du hade, i allt du gjorde under dessa (gissar jag) kaosartade minuter, tänk vilken lättnad att ni och huset klarade sig utan minsta skada, jag är verkligen imponerad av din handlingskraft! Och just i dessa dagar, med tanke på tragedin med branden härom natten med sex omkomna, så är det lätt att tänka sig vad hemskt det måste vara att utsättas för en brand i sin direkta närhet.Stor kram till dig!!!

2012-04-10 @ 21:53:19
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: LIFE by TESS

Oh vännen, så himla tråkigt och jag tyckte verkligen sååå syn dom er alla när du berättade det.Hörs snart.Stor KRAM

2012-04-10 @ 23:43:40
URL: http://misstess.se
Postat av: Fatima

Ojjj läskigt. Skönt att ni mår bra.. Jag råkade tända eld på pepparkakshuset och bomullet runt omkring. Hela fönstret brann, allt gick på några sekunder.

2012-04-11 @ 00:45:22
URL: http://www.mina-prinsar.com
Postat av: Isa

Oj då, skönt att ingen blev skadad. Hur startade branden?

2012-04-11 @ 09:51:56
Postat av: Maria

Fy vad otäckt:-(

Skönt att ni mår bra & att ingen blev skadad!kram

2012-04-11 @ 11:01:37
URL: http://sagafia.se
Postat av: elinjosefine - lifestyleblogs

Usch så otäckt! Tur att du upptäckte det och att det inte hann sprida sig till er hus.Och du är saknad i bloggvärlden :)!!

2012-04-11 @ 16:37:37
URL: http://lifestyleblogs.se/elinjosefine
Postat av: Therese

ja så läskigt! som du säger tur att inte nåt annat kom till skada och hoppas att det kan bli fint ute i gamla huset igen. kramar

2012-04-11 @ 18:59:45
URL: http://sailorswife.blogg.se/
Postat av: Petra

Fy så otäckt:(

Men duktig du var som tog det så pass lugnt eller hade sinnesnärvaro där.

Skönt att ingen kom till skada!

Stor Kram

2012-04-11 @ 19:26:48
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Vad duktig du var och tog det lungt o inte fick helt panik.Tur att ingen kom till skada som sagt.Många kramar

2012-04-11 @ 20:07:40
Postat av: Beatrice

usch vad hemskt,! och ja allt går juh så fort när det väl händer, hände juh något liknande hos oss för ett tag sedan vet ej om jag berättat det men det hann inte gå lika långt som det gjorde för er. men därimot gjorde Anders väldigt illa sig, brännskada nivå 2 på sin ena hand. Men allt hemma klarade sig. VI syns på jobbet.Kram

2012-04-13 @ 11:29:00
URL: http://beaviktoria.blogg.se/
Postat av: Nina

Men gud vad hemskt!! Skönt att ni mår bra allihopa!! Kramar

2012-04-13 @ 15:56:36
URL: http://petitfashion.se
Postat av: Hanna - Mode och min vardag

Usch vad hemskt. Skönt att ingen kom till skada och att huset klarade sig.

2012-04-14 @ 15:02:17
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Josefin

Välkommen tillbaka!Men fy så hemskt, men vilken hjälte du var som fixade det. Jag är inte säker på att jag hade tänkt lika klart!

2012-04-15 @ 15:56:04
URL: http://jossies.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Usch, vilken otäck upplevelse ni har varit med om..ryser!!Vad kul att du är tillbaka i bloggosfären nu!KRAM

2012-04-16 @ 20:23:39
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Helenas Hem -fembarnsmamma

Fy vad otäckt!!! Tycker verkligen synd om er.

Men så skönt att ingen blev skadad.När det brann i mitt förra hus så satt mardrömmarna i länge, otroligt jobbigt tyckte jag att det var.

Hur började det brinna? Det var ett ljus som var boven hos oss. Jag öppnade köksdörren och ett eldhav uppenbarade sej. Ryyys

2012-04-18 @ 22:02:04
URL: http://blogg.helenashem.se
Postat av: Stolt mamma till två

Nej vad hemskt men tur att det gick "bra" lr vad man ska säga ändå. Ingen kom ju till skada, vet ni vad som hände? Vad duktig du var! Det får du iaf en stjärna av mig för!

2012-04-20 @ 17:08:25
URL: http://sarahan.blogg se
Postat av: Stolt mamma till två

Nej vad hemskt men tur att det gick "bra" lr vad man ska säga ändå. Ingen kom ju till skada. Men vet ni vad som hände?Vad duktig du var, det får du iaf en stjärna av mig för!

2012-04-20 @ 17:09:07
URL: http://sarahan.blogg se
Postat av: Ullrika

Men Erika. Så hemskt! Jag blir alldeles kall när jag läser det här. Men jag blir glad att allt gick bra och att du var så klar i huvudet och klok!Dt är så förfärligt med bränder. Vilken otrolig TUR att du hade glömt nåt ute? Kanske... tror inte på ödet men... ja, jag vet inte.Många många kramar till din familj och till dig!

2012-04-23 @ 00:03:48
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: