{ NATTJÄSTA BULLAR }
Morrn Morn!
Jag, Lilla E&L bakade frukostbullar igår. Elwira och Ludwig sa "natt natt bullarna,syns i mojjon" då jag sa att dom skulle få vila i kylen under bakduk över natten *gullungarna* Så nu på morgonen bakade vi i ugnen i tio minuter och det kallar jag snabb och god morgonlyx!
Jag återkommer med rceptet här och det här kommer vi att fortsätta med ofta har jag på känn. Nu har vi ju inte heller lika nära till bageriet ;)
Önskar en riktigt BRA onsdag!
Nattjästa frukostbullar
Ur "Första Måltidsboken" av Johanna Westman
12 stycken/25 min/Jästid 12 tim
½ pkt jäst
2 deciliter vatten
1 deciliter mjölk
1 tsk salt
1 tsk honung
1 msk rapsolja
8 dl siktat dinkelmjöl eller 6 dl vetemjöl & 2 dl grahamsmjöl
ca 1 dl vetemjöl till utbakningen. Eventuellt sesamfrön eller vallmofrön
1. Smula jästen i en bunke
2. Tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt resten av vattnet och mjölken. Rör i salt, honung och olja
4. Blanda ner mjölet lite i taget och knåda ordentligt för hand eller maskin till degen släpper bunken.
5. Vält upp degen på mjölat bakbord, dela den i 12 bitar och rulla runda bullar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och täck med en bakduk. Ställ in i kylen över natten, ca 12 timmar.
6. På morgonen: sätt ugnen på 250 gtrader och ta fram bullarna ur kylen medan ugnen blir varm. Pensla bullarna med vatten eller ett uppvispat ägg och strö eventuellt över lite sesamfrön eller vallmofrön.
7. Grädda bullarna i ca 10 minuter
Ur "Första Måltidsboken" av Johanna Westman
12 stycken/25 min/Jästid 12 tim
½ pkt jäst
2 deciliter vatten
1 deciliter mjölk
1 tsk salt
1 tsk honung
1 msk rapsolja
8 dl siktat dinkelmjöl eller 6 dl vetemjöl & 2 dl grahamsmjöl
ca 1 dl vetemjöl till utbakningen. Eventuellt sesamfrön eller vallmofrön
1. Smula jästen i en bunke
2. Tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt resten av vattnet och mjölken. Rör i salt, honung och olja
4. Blanda ner mjölet lite i taget och knåda ordentligt för hand eller maskin till degen släpper bunken.
5. Vält upp degen på mjölat bakbord, dela den i 12 bitar och rulla runda bullar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och täck med en bakduk. Ställ in i kylen över natten, ca 12 timmar.
6. På morgonen: sätt ugnen på 250 gtrader och ta fram bullarna ur kylen medan ugnen blir varm. Pensla bullarna med vatten eller ett uppvispat ägg och strö eventuellt över lite sesamfrön eller vallmofrön.
7. Grädda bullarna i ca 10 minuter
Postat av: Pauline
å härligt med hembakat bröd. Nu blev man hungrig.
hihi bullarna syns i mojjon :D sött!
Postat av: elinjosefine
JA :) recept tack!
kram på dig!
Postat av: Nathalie
Dom såg goda ut. Bröd gillar jag att baka och barnen också:)
Postat av: emelie
Vilken topp bra morgon lyx. Kom gärna med recepten för det där vill jag anamma nu i höst rusket
Postat av: SAndra
Mmm vad gott!
Postat av: Therese
ser fram emot receptet kram
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag
Vilket bra tips!
Postat av: Nathalie
Det var ju ett smidigt recept det passar mig. Bakar bara om det är lätt:)
Nu har vi fått träffa Elins bebis Vanna, mysigt;)