New York Cheesecake
Jag älskar cheesecake och favoritreceptet på dessa är de som man tillagar i ugnen.
Originalnamnet på denna kaka är "New York Blueberry cheesecake" och är tagen ur Leila Lindholms "A piece of cake".
Jag valde dock att ha blåbär, hallon och björnbär denna gång. Underbart gott!
Räcker till 7-10 personer
Originalnamnet på denna kaka är "New York Blueberry cheesecake" och är tagen ur Leila Lindholms "A piece of cake".
Jag valde dock att ha blåbär, hallon och björnbär denna gång. Underbart gott!
Räcker till 7-10 personer
New York blueberry cheesecake
Den "riktiga" varianten med enbart blåbär på
Botten:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)
Fyllningen:
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 1½tsk ekologiskt vaniljpulver)
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta) andra bär går också bra
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Botten:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)
Fyllningen:
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 1½tsk ekologiskt vaniljpulver)
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta) andra bär går också bra
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Postat av: Rebecca
hur många räcker denna till? :D
Postat av: Josefine, Blåeld
Det ser gott ut! Så söta ni är på soffbilden nedan!
ha en skön söndag - kram!
Postat av: Therese
Visst är den god som Leila har med i sin receptbok! En favorit här hemma. Hoppas ni har en skön söndag.
Postat av: Ess
Mums!! den där ska jag baka snarast möjligt!
Postat av: Maria
Den där så riktigt mumsig ut!
Postat av: Denise - personlig blogg om mode & vardagen
smarrigt värre :)
Postat av: Elin
Jag har också den boken :) den är så bra. Jag testade morotskakan, och den blev gudomligt god. Ska även testa cheescaken :)
Postat av: vintageRetroPrinsessa
visst är den grymm ?
Älskar alla hennes recept :)
Nu väntar jag bara på att fler av henes tidningar ska komma :)
ha en kanon dag
Postat av: Jonna
Gud vad gott det ser ut! ;D
Postat av: Catja
Mmmm det där såg gott ut!:)
Postat av: Anonym
Åå vad gott det ser ut att vara, ska nog ha den på min födelsedagsfest ;)
Postat av: Gizze
Den ska jag testa att göra....mums =)
Ha en fin vinterkväll! //Gizze