Blåbärspaj med dinkel, grahamsmjöl & havregryn
Det blev RIKTIGT gott och med kall marsan sås till den varma pajen samt färska bär på toppen blev pricken över i:et och både ser och smakar lite lyxigare :-) Jag måste göra paj oftare- såå gott!
Gud så gott med paj, ser urgott ut!
Ha en mysig kväll nu! Kraam Katta
Hej kul med en ''mamma'' blogg det gillar jag :D gött det ser ut
Kan du skriva recept på den goda blåbärspajen? Låter riktigt smaskigt med dinkelmjöl.
:)
Har varit med om samma sak, att stå utan vetemjöl, och istället improvisera med vad som finns hemma (dinkelflingor, linfrö, grahamsmjöl...), och det blir ju supergott. Och kanske lite nyytigare också?
Jag använde inget speciellt recept, gjorde lite mer på "känn" men använde ca 130g smör,1 dl socker 2 dl dinkel, 1 dl grahamsmjöl och 1½ dl havregryn (kommer inte ihåg exakt) men gör så degen blir smulig utan att vara torr.
la ca 4 dl blåbär (blandade svenska + amerikanska)i en pajform tillsammans med rå socker +lite potatismjöl och rörde om.
Strö degen över bären och in i ugnen ca 20 min 200 grader- klart! jag serverade med marsansås men vaniljglass eller vispad grädde är också gott, en smaksak det där :-)
Åh vad sugen jag blev nu!!!! Får bli paj på lördag!;)
Vilken otroligt fin blogg du har. Och du är så snygg! läste inlägget om din förlossning -wow säger jag bara!
Vi försöker för fullt att bli gravida. Hoppas att det blit vår tur snart! Längtar så tills man får ha en egen liten familj!
Mums!
Härligt med en lite "nyttigare" version av vanlig smulpaj också ;)
hoppas ni har en fin dag!