Väl hemkomna

Efter nio ikväll kom vi hem från Stockholm och allt har gått jättebra, oj så glada Elwira och M blev att se varandra, det blev massor mys och ett stort pusskalas här på kvälls kvisten, så fina bägge två så jag nästan smäller av!

Satt på tåget och läste om "Den nya mamma bashingen" i senaste numret av mama nu ikväll, om den nya mamma mobbning och "latte mammor" bland annat.  
Jag blev lite smått irritera när jag läste vissa bitar där det stod om vissa människor som fortfarande verkar tro att vi lever på 70-talet och bara ska sitta o glo hemma varje dag med bebisen. 
Att enbart sitta hemma med bebisen hela mamma ledigheten skulle i varjefall få mig att klättra på väggarna, hemma är man så mycket endå.
Det stod om en kvinna med barnvagn som fått en armbåge rätt in i magen av en pensionär när de höll på att gå in i varandra och folk som hytter med pekfingret åt mammor som "är i vägen" och allmänt stör sig på mamas i  största allmänhet nu förtiden.
Kan verkligen inte förstå mig på sådana som bloggande Sculman och andra människor som tycker om mammor citerat; "vidriga mjölkkossor som fläker ut pattarna mitt i min lunch för att det tydligen är så naturligt att amma!"
 Jag blir så förbannad när jag läser sådant, när dom själva får barn, så kommer de få äta upp dom där orden, eller stanna hemma hela mamma ledigheten passar väl dom bättre! 
Ska man anpassa sig för dessa idioter bara för att man blivit mamma, gömma sig i nån vrå tills barnet blivit större kanske?  
Såhär stod det i mama,citerat :" Synas men inte höras sa",  sa man om barn förr i tiden. För dagens mammor gäller tydligen "varken synas eller höras, för barnen och stanna hemma med dom  tills de fyller tolv och inte stör någon längre" Men mammor behöver också plats. Mötesplatser, bollplank, stöd och sällskap. Det handlar inte om något monstruöst behov av shopping och espresso med mjölk, utan snarare om att få vara en helt vanlig person. OCH morsa. Med  eller utan latte."
Det sistnämnda håller jag med om fullt ut, att föröka leva ett så normalt liv som möjligt så att man trivs är väl vad alla vill när man har fått barn? 
Tiderna förändras ju och så även vi, så välkomna till 2000-talet vill man säga till dessa gammel tänkande individer som uttrycker så dumt om mammor.
Jag också att det är jättebra att det finns fler alternativ till mammor (och pappor) att hitta på såsom yoga där man kan ta med bebis, träning med barnpassning, barnvagns bio och dylikt
Men för mycket aktivitet tror jag absolut inte på, att börja flänga runt för mycket med bebisen den första månaden eller två är nog inte så bra för bebisen. Men då hade i varje fall inte jag ens i tanken att hitta på massor med aktiviteter.
Jag är glad att jag inte blivit drabbat av någon otrevlig upplevelse eller fått någon spydig kommentar och om den dagen skulle komma, ja då hugger jag tillbaka! Hittills har folk varit väldigt vänliga mot oss och det är mest leende läppar och fina kommentarer man får, det värmer alltid.
Som idag och igår exempelvis, när vi skulle kliva på tåget sprang det direkt fram en snubbe och hjälpte mig på det innan jag ens hann fråga denne och samma gällde när vi klev av. På hemresan nu ikväll erbjöd sig främmande människor också hjälp med vagnen, så jag har aldrig varit med om någon dålig upplevelse *peppar peppar* jag tycker folk ser gladare ut nu när man går med Elwira i vagn så man blir jätteglad.

Just i detta fall tror jag att lagom är bäst och som det stod i mama, om mamman mår bra så mår bebisen bra, och så är det ju när familjen är nöjd så blir bebisen det med, det tror jag stenhårt på av den erfarenheten jag fått hittills av att vara mamma, det har fungerat för oss.

Från mama citerat: " Lattemorsa- begreppet lattemorsa myntades i början av 2000-talet och syftar på föräldra lediga mammor som träffas på fik med sina bebisar. Vill man dra sin lattemorsa- image till sin spets bör man komplettera med en Bugaboo vagn, pappmugg till kaffet och en liten påse från någon tjusig barnboutique."

Kan påpeka att jag kör en Bugaboo vagn, men jag dricker ingen form av kaffe, så jag passar inte in där riktigt *haha*  ;-)



Postat av: Sofia

Word! :D

2008-09-29 @ 09:03:36
URL: http://vildvittra.net
Postat av: Therese

Det borde finnas plats för alla! Inte bara Brats som tror de äger alla platser över allt, det kommer kanske en dag då de själva inser att de inte förstått hur det egentligen är att vara förälder på 2000-talet. För vem fan vill vara hemma hela dagarna? Mer plats för Barnvagnar och föräldar i det vardagliga nöjeslivet

2008-09-29 @ 10:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: