Donera mera?

Jag har anmält mig till donations registret för ganska länge sedan men jag tror det är något som folk glömmer bort eller inte vet att det finns.
För mig var det en självklarhet att anmäla sig dit  eftersom jag anser att när mina organ inte längre kan hjälpa mig och när min själ har svävat iväg och jag inte längre finns i livet så hoppas jag på att någon annan människa kan överleva med hjälp av mina organ.
För vem vet- man kan lika gärna själv hamna i den situationen där man behöver någon annans organ och hjälp för att överleva. Då skulle jag vara tacksam att någon har donerat sina organ så jag kan överleva. Och det känns stort- att kunna hjälpa någon annan trots att man är död.

Att donera sina organ eftersom det är något som strider mot en del människors religion och etiska principer och det får man acceptera men om du är intresserad av att anmäla dig så kan man göra det här om du vill.


Postat av: Petra Bloggar

En jättebra påminnelse!! :D

2008-11-18 @ 22:02:49
URL: http://www.petrabloggar.com
Postat av: Frida

Ett jätteviktigt ämne! Det är svårt som det är att få fram organ till behövande, men det ställer till extra bekymmer just på grund av att folk inte har tagit ställning i frågan. Att de anhöriga ska bestämma om en organdonation i sorgens stund kan man inte begära...



Jag anmälde mig själv för flera år sedan, dels för att jag tycker det är ens plikt att göra det om man själv kan tänka sig att ta emot en organdonation, samt dels för är det är en vacker tanke att kunna rädda andras liv när man själv lämnar sitt...

2008-11-18 @ 22:25:10
URL: http://friiidasfavoriter.blogg.se/
Postat av: Katja

Jätteviktigt ämne! :)

2008-11-18 @ 22:58:40
URL: http://candygal.blogg.se/
Postat av: Sussi

Jag har också anmält mig där. Fick reda på att man kan hämta donationskort på apoteket som man kan ha med sig.

Jag har dåliga flashbacks till ett par fula pösiga jeans som verkligen var fula som stryk. Kanske är dom som har förstört det för mig. ^^

2008-11-19 @ 00:01:47
URL: http://lavica.blogg.se/
Postat av: http://TUMADRE.blogg.se

Om du vill smaka på dem innan du köper en påse för nästan 200:-, så kan du köpa en liten minipåse med musliblndning som säljs på ica. Den innehåller bl.a gojibär och kostar så lite som 20:- (men så är det inte så mång utav just dessa bär i den påsen). Aannars finns de på NK.

2008-11-19 @ 00:05:20
URL: http://tumadre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: