Amma, i lagens namn

Läste i senaste "vi föräldrar baby" att en ny lag i England kommer göra det olagligt att hindra mammorna från att amma sina barn i kafeer, aff. ärer och på offentliga transportmedel.
I Skottland är det ett lagbrott att hindra en kvinna från att amma offentligt, den som gör det kan dömas till böter upp till 27 000 svenska kronor. "Amma, i lanens namn" var rubriken, den tyckte jag var bra.
Tycker det är sjukt att många verkar ha en sån konstig bild av ammande mammor, att folk kan tycka att det är fel att man ger sitt barn mat på offentliga ställen?
läste nyligen också på någons blogg där en tjej störde sig på att hon såg ammande mammor överallt och fick en kommentar av någon annan till svar där den personen skrev att hon tyckte det var äckligt (!)
personer som tycker så har nog ingen egen erfarenhet av bebisar, de verkar inte veta att en bebis brukar vilja ha mat ofta och även FORT och är man då på stan exempelvis så har man ju inget annat val än att stanna till och amma.
Jag brukar själv strutta in på närmsta cafe, köpa någonting och sätta mig och amma, eller så går jag till en parkbänk.
Eller man kanske ska hålla sig hemma sålänge man ammar för att göra dessa puckon till viljes!

Man kanske inte behöver sätta sig framme vid kassan i någon klädbutik direkt, någolunda "diskret" kan man ju vara.
Förstår bara inte varför folk stör sig på ammande mammor som ju är det mest naturliga som finns. Och om man inte gav sitt barn mat så skulle det bli ett väldans skrik istället, och det måste väl vara lättare att störa sig på?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: