Det vita huset eller nybygge...

Vi var ju på husspan igår och det var riktigt kul för vi hade ju sett bilder + planlösningen innan men väl där så var det faktiskt mycket finare i verkligheten än vad bilderna visade! tror det är vanligare att bilderna brukar vara finare än verkligheten.

Vi har pratat lite om det här att bygga nytt eller köpa befintligt hus och det finns ju fördelar o nackdelar med bägge.
Bygger vi nytt på en bit mark som i sånna fall är aktuell som finns just nu så kan man ju få det i stort sett precis som man vill, välja planlösning osv men det vi bägge tycker är sjukt tråkigt är att det blir himla kalt, ett hus som kommer upp och inga träd, buskar ja ingenting som "ramar in" huset det minsta och blir en hel del trädgårdsjobb och grönska och träd växer ju inte precis upp snabbt och det ser alltid så "kalt" och charmigt ut så länge, säkert upp till minst 3 år innan det börjar se lite fint ut, och en hel del arbete kring det.

Men visst är det fräscht med ny byggen också bara det att det tar sin tid innan allt "smälter in" med naturen.
och sedan är ju frågan om man skulle tycka det var kul att sitta inne i sitt "perfekta" nybyggda hus men sen när vi ska gå ut och leka med barnen finns det inte ens en gräsmatta från början, typ :-) 
Sedan tror jag att när man fått upp huset så kommer man säker på NÅGOT som man inte blev helt nöjd med. Med ett befintligt hus kan man ju alltid renovera och göra om.
 
Huset är alldeles lagom stort och vitt till min glädje ;-) det har stor terrass samt stor balkong. Finns även ett hus brevid som man skulle göra om till exempelvis gäststuga samt ett till hus som exempelvis kan göras om till större garage/bod.
Det här huset vi kikat på är i väldigt fräscht skick och det är inga stora saker som måste göras utan värmepumpar och sådant är nytt och det är egentligen bara ur inredningssynpunkt det finns saker att förbättra, typ tapeter och lite sådant, men det är småsaker i det här sammanhanget
Huset ligger dessutom ganska nära M:s föräldrars gård och det gör det hela mer intressant för att "bara" bo på landet för att bo kan jag ha lite svårt för men det känns extra kul att hans familj finns där i närheten samt alla hästar och djur som Elwira är såå glad i, så det är guld. Sedan kommer vi ha några grannar och vissa har barn så det är inte ett hus mitt i ingenstans heller :-)

Att bo såhär mitt i stan som vi gör nu har vi heller aldrig tänkt att bo kvar hela livet men hittills har det varit väldigt praktiskt eftersom vi haft nära till allt och så men nu blir det alltid ett litet projekt för att ta sig ut med två små och varken jag eller M är uppvuxna såhär och vill heller inte E&L ska bo som vi gör nu alltför länge till.
Saknar verkligen att inte kunna öppna upp dörren och kunna gå ut att leka direkt och kunna njuta mer och få mer saker att pyssla med som rör hem o hus :-)

Kommer i så fall ta ca 20 min in hit med bil till Västerås, där vi bor nu och typ 8 min in till lilla Sala så det är ju inte extremt långt.
Det finns verkligen fördelar o nackdelar med allt men vi ser mest fördelar med ett befintligt hus som detta som är i gott skick redan.
Alla har ju sina krav, drömmar och önskemål och det här huset tycker jag motsvarar vad vi tänkt mer än väl.

En av de mest intressanta bitarna är att själva tomten/gården (vet ej vad man ska kalla det) är på över 10 000 m2(!) och mark är väldigt dyrt så där finns det möjligheter till mycket om man vill...

Vi får väl se var vi hamnat tillslut :-)

Bild på en vacker pion som jag fotade och som växer ute på M:s pärons gård :-)






Postat av: Nina

Slå till! ; )

2010-06-30 @ 11:09:50
URL: http://petitfashion.se/
Postat av: Kristine

Oj, va spännande. Det måste du berätta mer om nån dag. Förstår dig helt och hållet och skulle inte byta nåt mot att bo i hus. Hoppas allt går som ni vill nu! nKramar

2010-06-30 @ 11:22:02
URL: http://ryttarmamman.blogg.se/
Postat av: Kristine

Oj, va spännande. Det måste du berätta mer om nån dag. Förstår dig helt och hållet och skulle inte byta nåt mot att bo i hus. Hoppas allt går som ni vill nu! Kramar

2010-06-30 @ 11:22:12
URL: http://ryttarmamman.blogg.se/
Postat av: Cissi

Vad spännande med hus.

Vi vill också bo i hus någongång i framtiden men just nu när barnen är små är det perfekt med radhus, kompisar och lekparken utan för dörren :)

2010-06-30 @ 11:24:26
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Så spännande. Detta projekt kommer jag följa med glädje:)

2010-06-30 @ 12:23:21
URL: http://www.kidelin.se/blogg
Postat av: Katrin

Vad spännade!! Vi har också pratat som ni gör, visst är det kul med nybygge men då tar det ju också sån tid tills allt känns "hemma". Ett befintligt hus som känns bra kan man ju ändra på om det är så. Som du sa, med tapeter, riva/bygga väggar osv.. På ngt vis känns det som man får mer för pengarna om man köper ett befintligt. Så man slipper tänka på gräsmatta, buskar osv..

Men det ä svårt.. och ni kan ju bara göra det som känns bäst för er såklart =)

Men jag förstår att det känns lockande för det verkar vara ett superfint hus och sen när det dessutom ligger nära svärföräldrarna..

Gå på magkänslan!

Kramis

2010-06-30 @ 15:37:23
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Katrin

Du jag spanade på hemnet, nyfiken som jag ;) och är det det huset som jag tror ni kikat på, slå till!! Hjälp vad fint det var! Det vill jag ha, synd att det inte ligegr häråt.. ;)

2010-06-30 @ 15:42:32
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Halloj!



jajamän det är fördelar & nackdelar!

Hoppas ni snart bestämmer er!



Ha en bra kväll,

massor med kramisar!

2010-06-30 @ 18:03:05
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Emma

Det låter underbart! Är de det via sekelskifteshuset som är till salu i Grällsta? Vi var förbi och kikade men det blir alldeles för "off" för oss då vi jobbar i Sthlm tyvärr. Superfint iaf! Lycka till!

2010-06-30 @ 23:30:49
URL: http://livetmedlija.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Gud ad kul att kika hus. :) Hoppas att ni hittar till ert drömhus som småningom vare sig det blir ett befintligt eller husbygge.

Jag vill också ha ett hus men det blir till att vänta några år om vi nu inte vinner på lotto så är det det första jag skulle göra! ;)



Kramar

2010-07-01 @ 00:12:08
URL: http://www.pyttianna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: