Trots böcker

Har tänkt köpa den här "Trotsboken" ett tag men det har inte blivit av, glömmer alltid bort det. Men ska gå förbi någon bokhandel på stan idag eller beställa från bokus hade jag tänkt. Har bara hört bra om just den här "trotsboken".
"Växa- inte lyda" verkar också vara intressant läsning som jag också skulle vilja ha och läsa.

Elwira började blii trotsig när hon var ca 1,5 års ålder och hon har alltid varit väldigt envis men samtidigt klipsk och så klart snäll för det mesta :-) Tror hon är rättså normalt trotsig men är ju svårt när man inte direkt har någon att jämföra med. För att ta något exempel på hennes trots; nu vill hon ju mest hjälpa till med ALLT och hon får också göra en hel del men när hon inte får göra vissa saker som hon typ kan skada sig på så blir det ju sura miner såklart och ska ändå göra det hon inte får. Hon kan ju tyvärr inte alltid få sin vilja igenom även om hon tycker så ;-)

2-års trotsen har jag hört från många brukar vara den värsta och så tonåren då förstårs ;-)
Ska bli intressant att se hur Ludwig blir sedan, lite tidigt för trosåldern för han, men envis är han ju redan och det bästa exemplet på det är ju maten, han ska ju äta allt själv och vill knappt bli matad, envis tidig alltså ;-)


Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Vilket bra tips! Jag har någon från "Vi Föräldrar" så denna om trots skulle passa mig perfekt. Jag har också hört att 2 års trotsen ska vara lite "speciell", en tjej från agenturen Things We Like berättade om hennes son som var minst sagt trotsig ja. Saga är supertrotsig nu sedan en tid tillbaka, mycket nej och göra tvärt emot. Hon har alltid varit väldigt bestämd och minst sagt nu samt helcrazy om det är något hon inte klarar på sekunden. Annars är hon väldigt nöjd och glad men som sagt, det ska vara på hennes sekund när det väl gäller. Frustrerande vissa stunder och charmigt andra men det är väl så det är:)

2010-07-06 @ 16:56:46
URL: http://kidelin.se/blogg
Postat av: Ingela

Jag köpte Trotsboken och tyckte den var bra. Ida har börjat bli ganska trotsig nu och tålamodet testas gång på gång här hemma ;)



Kram

2010-07-06 @ 19:09:16
URL: http://lifeofingela.blogspot.com
Postat av: Nina - Glamourmamman

Spännande böcker! Olle har haft "lagom" mycket trots, men man vet ju inte hur han reagerar när han blir storebrorsa... ;-)



Kram på dig!

2010-07-06 @ 19:36:34
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Petra

Har inte läst någon av böckerna men kanske på tiden nu då man har en trotsig Engla:)kram

2010-07-06 @ 20:54:40
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Har också funderat på dessa böcker men aldrig tagit mig tid att komma till just det. Dock tycker jag trotset gått väldigt mkt i perioder här hemma. Vi har ju en liten son på 2 år plus några månader som VILL och KAN väldigt mycket själv. Mitt bästa tips är enkelt. Fundera över vad som är viktigt och ett nej är alltid ett nej. Hjälp vilket tålamod man får med barn men va härligt det är när allting plötsligt fungerar. Älskar din blogg. Kramar M!

2010-07-06 @ 21:35:54
URL: http://hemmapavarangataistan.blogg.se/
Postat av: madde

Ska nog också kolla in dom där böckerna. Abbie har nog varit i trotsåldern i snart ett år, men det har blivit värre senaste månaderna. Som du säger så är det oftast så att hon vill göra saker som kan skada henne (leka med vassa saker, springa ut i gatan, klättra på saker som hon kan ramla ner från) och hon blir såklart helt galen när hon inte får som hon vill. Senaste dagarna har hon börjar lägga sig ner på golvet och skriker. Man vet inte om man ska skratta eller gråta..

2010-07-07 @ 21:09:38
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Therese

antar att det är måsteläsning :) Viggo har börjat men det lär inte vara nåt mot den riktiga trotsåldern jag hoppas på en hyfsat lugn.... kramar

2010-07-09 @ 00:52:55
URL: http://theperfectwife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: