Confession of a sugarholic

Jag måste bekänna en sak... jag äter något sött V A R J E dag! okej jag har alltid varit svag för sötsaker och har väl mer eller mindre nästan alltid ätit sötsaker alltför ofta än vad som anses normalt.
Men jag är har tydligen "bra" gener som folk säger för jag går ju inte upp i vikt av det och mina övriga kostvanor är hyfsat bra, äter ju i princip alla måltider med Elwira och det blir en hel del, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och något till kvällen.

En del verkar "störa" sig på de som är naturligt smala och kan äta onyttigt utan att gå upp i vikt och visst förstår jag dom. Nu "önskar" jag nästan att min ovana ska börja sätta spår så jag verkligen skulle se att jag inte kan fortsätta såhär och skulle öka i vikt osv...
Mina graviditetskilon försvann väldigt snabbt under bägge graviditeterna, med Ludwig tog det nog inte mer än 2 veckor, men å andra sidan gick jag ju inte upp mer än typ 10 kilo max (vägde mig sällan i slutet så jag vet inte exakt hur mycket det var)

Diabetes är ju en annan sak jag skulle kunna få och min sambo är ju diabetiker och jag om någon borde inte äta som jag gör nu... skäms på mig!

När jag väntade Elwira vände sötsuget rättså rejält, jag var väldigt sällan sugen på sött men när hon fötts så kom sötsuget tillbaka som vanligt.
När jag väntade Ludde var det lite samma sak där, var inte lika ofta sötsugen då. Men sedan han föddes har jag hamnat tillbaka till mina dåliga ovanor med att äta alldeles för mycket sött...

Bestämde mig för en tid sedan att jag bara skulle äta sötsaker på helgerna och det fungerade bra men sedan blev det svårt efter en tid. 
Jag brukade ha rätt lätt för att hålla det jag lovat mig själv men jag antar (och hoppas) att det här hopplösa sötsuget har med amningen att göra? för SÅHÄR sötsugen som jag är nu känns inte direkt normalt.
För mig har det fungerat bra att ta till andra "metoder" när sötsuget slår till, typ dricka vatten, borsta tänderna, äta frukt för att nämna några exempel.
Jag äter som sagt bra hela dagarna så det känns inte heller som det beror på att det är blodsockret som faller eller att det skulle vara för mycket skräpmat i kosten...men trots mina "knep" har jag väldans svårt att stå emot sötsuget som just nu är som en drog utan att överdriva.

Så nu får jag ta nya tag här och börja vara hårdare mot mig själv och kämpa på med det här! för ÄVEN om jag inte går upp i vikti så är ju knappast själva sockret bra för kroppen! inte såhär varje dag....så nu står FÖRÄNDRING på menyn och det basta för min kropps skull! vad jag ska ta till med för knep återstår att se....

Hey my name is E - I am a sugarholic mama!


Postat av: Camilla som semestrar i Strömstad

Hmmm... apropå godis, besökte en enormt godisaffär i Nordby, Strömstad igår, som ett helt varuhus... det kanske skulle vara något ;)



Må så gott



PS: Fina namn dina barn har, de matchar snyggt med W

2010-07-07 @ 21:02:40
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: sandra

Jag äter också mycket sötsaker, en del godis.. Men jag har bättrat mig lite men skulle kunna bättra mig ännu mer. Eller borde väl göra det! Hm.. Svårt är det iaf! Jag har gjort en fruktsallad till oss som jag tar med mig imorgon! Lite bättre än godis iaf :-) Kram!

2010-07-07 @ 21:15:56
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Susanne

Den affären som Camilla är ovan pratar om är Sveriges största (LR var iaf när den byggdes 2004) jobbade på samma shoppingcenter nämligen när själva centret invigdes. Jag jobbade dock i en väskaffär så mestadels av lönen gick nya väskor hela tiden.. inget bra val av arbetsplats för en tjej som älskar väskor o skor =)



En fråga bara, hur gamla är du o din pojkvän? Det framkommer inte i bloggen vad jag kunde se... Har ni varit tillsammans länge? Ni verkar iaf vara en harmisk familj o föräldrar med fötterna på jorden =)



Ha en fortsatt skön kväll

2010-07-07 @ 21:25:22
URL: http://pingvinprincipessa.blogg.se/
Postat av: Petra

Jag älskar smågodis och speciellt när jag ammar,blir så jädrans sugen ef socker då.

vill oxå sluta äta allt skräp med tanke på barnen oxå,man vill ju vara en bra förebild och visa med gott exempel på att man bara ska äta godis på helger men vet inte hur det ska gå till,älskar ju grönsaker o nyttig mat men det är så mkt enklare att köpa en på godis än att skära upp grönsaker o frukt haha.svar ang ståbrädan när vi köpte våran bräda till emmaljungan var det en speciell till just den vagnen :(lite trist men jag kanske blev lurad på babyland för jag har hört att det ska finnas brädor som passar de flesta vagnar,lycka till kram

2010-07-07 @ 21:58:31
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Kristine

Åhh, vi är ju riktiga godismonster. Kan nog när jag tänker tillbaka på min graviditet att jag tillät mig äta lite för mycket. Mitt sötbehov minskades tyvärr inte. Men nu är jag igång och jag lovar mig själv att bli lite nyttigare över lag och gå ner de där nedrans extrakilona. Men efter att man slutade röka och numera bara rider en häst per dag så får man tänka sig för. Kommer precis från ett pass av 40 min cyklande. Heja!

2010-07-07 @ 22:42:48
URL: http://ryttarmamman.blogg.se/
Postat av: BlondinBellas *****

aha därför du är så söt sötis



visste du att killar som får barn

får längre testosteronnivå



det har nog med att göra

att man ska ta hand om barnet mm

2010-07-08 @ 01:24:27
URL: http://toppenfem.blogg.se/
Postat av: Ingela

Det kom inte som någon överraskning, hihi :) Visst har kanske sötsuget med amningen att göra men det kan även ha att göra med din kosthållning. Jag vet inte hur /vad du äter men om kosten innehåller mycket snabba kolhydrater blir man ofta sötsugen/hungrig trots att man äter mat ofta. Blodsockret åker upp och ned och det skapas ett sötsug. Så länge du mår bra och så länge ditt sötintag inte syns, är det väl kanske ingen större fara, men du har en mycket viktig poäng i att kroppen kan ta stryk på sikt. Kroppen kan se välmående ut på utsidan men insidan (fett/kolestrolvärde/insylin osv) kan må sämre. Du är ännu ung och ämnesomsättningen vilket kan förklara att du inte går upp i vikt trots sötintag. Men ämnesomsättningen förändras ofta i och med åldern. Jag kunde äta i princip allt utan att det syntes ett spår när jag var yngre men efter 30+ går det inte längre.

Se över din kost är mitt råd, med lite enkla knep kan du nog slippa sötsuget! :)



Kram!

2010-07-08 @ 06:56:53
URL: http://lifeofingela.blogspot.com
Postat av: Cissi

Sött är gott och visst har säkert folk åsikter om att man kan/äter det ofta utan att gå upp i vikt, men det tror jag beror på avundsjuka inget annat ;)



Hoppas du lyckas med ditt "mål"!

2010-07-08 @ 09:08:49
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Hihi, vad rolig du är... Man blir snabbt sockerberoende/sockersugen när man äter det ofta. Jag är som tur är ingen godismänniska men däremot snacks, etc. Ett förslag är att du tar några sockerfria dagar/veckor så kanske det värsta suget går över. Jag vet inte, vi är väl alla olika men för mig brukar det funka. Huvudsaken är ju att du inte mår dåligt men som du skriver är det inte fel att tänka på framtiden.

2010-07-08 @ 09:10:28
URL: http://kidelin.se/blogg
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Just det, du har väl sett att du är med på blogg.se´s förstasida om kylväskan.

2010-07-08 @ 09:11:00
URL: http://kidelin.se/blogg
Postat av: Tindra

Samma här ;)

2010-07-08 @ 12:38:22
URL: http://tindraohara.blogg.se/
Postat av: Oya

Halloj, apropå sötsug så kan jag meddela att dålig sömn och trötthet gör att det är svårare att stå emot sötsuget!! Ett tips är alltså både bra sömn och kosthållning så går det lättare att stå emot sockerdemonerna :-)

2010-07-08 @ 16:04:57
Postat av: Katrin

Jaa gud! Snacka om igenkännigsfaktor hög ;)

Jag har också börjat försöka bara äta godis på helgerna och dra ner på allt socker i veckorna. Delvis för att jag behöver och vill gå ner i vikt, jag har ju inte din "tur".. Samtidigt som jag vet att det inte heler behöver vara en bra sak att inte gå upp av socker, har en vän som gjort allt för att gå upp i vikt men inget hjälper.. Så visst kan man ha "problem" åt båda hållen ;)

Men iaf, socker ja, ett nedrans gift är det, men oj så gott ;)

Hoppas du lyckas! och jag med, vi får pusha varandra ;)

Kram

2010-07-08 @ 21:51:52
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Erika svarar:

Oya: ja för mig är det nog just trötthet som är "boven" i dramat som jag skulle kunna skylla på. Vissa dagar eller kvällar framförallt är jag så trött men har ändå svårt för att gå och lägga mig... och är lätt att sitta och snaska godis på kvällarna utan att tänka sig för. Men nu måste det bli ordning här igen så jag ska kämpa på och tänka mig för mer! kram till dig

2010-07-08 @ 23:26:37
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Therese

jag tror zink tabletter ska ta bort sötsug, jag kanske borde försöka själv...jag har blivit bättre på godis men fikar mer... kramar

2010-07-09 @ 00:50:52
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Cdot

Jag har samma problem! Skyller oxå på amningen. Jag är oxå tillbaks till normal vikt och blir inte tjock av sötsaker så det är lite svårt att skärpa sig men jag försöker oxå. Har börjat träna hårdare oxå så då känns det bra att även äta nyttigare...

2010-07-09 @ 09:17:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: