Mitt pepparkakshus

Fick för mig att jag skulle göra ett pepparkakshus, har faktiskt aldrig gjort ett tidigare helt från grunden. När jag var liten tror jag jag hjälpte till att fästa lite godis på något hus, men inte mer än så altså.
Så jag gjorde iordning degen och det var jättelätt att göra själva degen men när jag skulle kavla ut klumpen så var den inte det lättaste, hård och inte alls roligt att ha o göra med längre.
Bitarna blev skrattretande (kolla första bilden) de var tjocka och riktigt fula + att de blev så hårda att jag skulle kunnat haft ihjäl någon med de, och vad jag slarvade med att få dom raka...

Hade ju bestämt mig för och göra det här rakarns huset så jag sprang iväg och skulle köpa färdig deg. Först till coop- där var det helt slut, ja hopp då gick jag till ICA- nehej slut där också *pust* ett tredje och sista försök så gick jag till Hemköp och där så! Hade för länge sedan tappat suget att göra ett pepparkakshus. Helt anfådd och svettig av den där turen... men jag hade ju bestämt mig och skulle inte ge mig!

Väl hemma så var det bara sätta igång, var liite skillnad på den färdiga degen! Så kavla och skära (noggrannare denna gång), ett par plåtar in i ugnen, stelna och sen sätta ihop med smält socker.
Brände mig på nagelbandet på det skållheta smöret så nu har jag en blåsa där :/ höll på att ge upp ett tag då både det ena och andra gick snett och ont i händerna fick jag av att trycka ut glasyren som var stenhård i tuben och jag var lite klantig som läste efteråt jag var klar att man kunde ha den under varmt vatten ett tag.. *suck*

Var rätt kul att dekorera det, men kommer nog inte göra om det här någon mer gång,men då kommer jag iaf ha lärt mig av mina misstag.
Det var ett väldigt tålamods krävande projekt och mitt humör var inte alltid på topp, höll på att slänga ut allt genom fönstret ett antal gånger.Det här är inget för otåliga.... men men är rätt nöjd med resultatet och M tyckte det är superfint =)


såhär misslyckat blev det med min hemmagjorda deg, se så tjocka :P men det fungerade rätt bra som några extra delar till "tornet" =)


"God Jul" fick jag minsann dit!


Postat av: Ingela

Vad fint det blev till slut! Jag köpte en färdig sats med husdelar för jag har inget tålamod!

2008-12-22 @ 12:47:15
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Elin

Va fint det blev :)

2008-12-22 @ 12:58:31
URL: http://ellee.devote.se
Postat av: Ellinor

Åh gud så innovativt! Bra jobbat!

2008-12-22 @ 14:25:49
URL: http://sharpen.blogg.se/
Postat av: marianne

2008-12-22 @ 16:32:48
Postat av: marianne

Oj vad fint det blev:-)

2008-12-22 @ 16:34:06
Postat av: Anna

Men va FINT!!! Fick just sms från en trött syster som också slet med hus från grunden, det blir nog ett med färdiga delar nästa år =)

2008-12-22 @ 21:19:18
URL: http://sagtogjort.blogspot.com/
Postat av: Mamma till två sessor

Åhhh va fint! Riktigt avancerat också! :)

2008-12-22 @ 21:33:19
URL: http://perla08.blogg.se/
Postat av: Frida

Duktigt att inte ge upp och resultatet blev ju fint! :) Själv hoppade jag över pepparkakshuset i år, nån måtta får det vara på bakandet ;)

2008-12-22 @ 21:34:27
URL: http://friiidasfavoriter.blogg.se/
Postat av: Veronica

tja!...

jag har också försökt mig på det där,

men det hela slutade med att dom BRÄNDA husdelarna landade i papperskorgen...

inget roligt...

allt bra med er? hälsa markus

kramar veronica

2008-12-23 @ 22:38:59
URL: http://metrobloggen.se/VonkeliVunk
Postat av: vintageretroprinsessa

Vilket mysigt litet hus där skulleman bott och fått knaora i sig lte gott :=))

ha en fin söndag

2008-12-28 @ 14:19:41
URL: http://bambii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: