{ AJ FÅN }

Funderar på att köpa ny mobil lite senare i höst, är lite sugen på det. IPhone 5 släpps om man ska tro rykten i slutet av augusti, början på september vilket jag tror på. Jag ska kika närmare på den då.

Elwira har en Iphone som hon har haft sedan hon var runt 2,5 ungefär och lyssnar mest på musik i den (utan lurar) Var toppen när hon fick den, då vi fick behålla våra egna mobiler ifred. Går givetvis inte att ringa ifrån den.
Fotograferar kan hon och klipp på youtube kikar hon på ibland. Några favoriter som Eric Saades "Popular" har hon spelat typ varjedag i en evigheeet och provat spel.
Den HÄR har hon hittat själv och älskar dansa med till och alla möjliga härliga Astrid Lindgren sånger spelas flitigt. Hon har lärt sig många nya sånger tack vare telefonen som vi sjunger med till.

"Kan jag få min fån" säger hon då hon vill sitta med den ibland. Ludwig tycker den är spännande och har lärt sig hur man låser upp den iaf ;-)

Imponerad blev vi när vi (läs M) märkte att hon lagt hennes favoriter i olika mappsystem och har stenkoll på vart allt ligger. Lilla E är bättre än stora E på ajfån helt klart! hon får väl lära sin gamla mor om jag skaffar en ;-) säger "sådär gör man inte, ska jag visa dej?" säger hon till mig om jag råkar göra fel. Teknisk liten tjej!


Här tar vi kort på varandra samtidigt :-) Ett rosa skal har hon visst fått sedan den här bilden togs.



Postat av: Anonym

Det är ju hur gulligt som helst men VEM köper en Iphone till sin 2-åring??

2011-08-15 @ 21:32:48
Postat av: Erika svarar:

SV: Nää hon fick en gammal av sin pappa som inte hade någon användning för den och kom väl tillpass istället :)

2011-08-15 @ 21:45:09
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Stella

Nä men gud jag dör... AjFÅNigt... 2 år...

Vart e världen på väg...

2011-08-15 @ 22:35:43
Postat av: Anonym

Jag kanske inte hänger med i utvecklingen, kanske är det vanligt att små barn har en iphone men av vilken anledning?! Måste de ha tillgång till musik, spel och filmklipp? Man kan ju alltid dra den där att barn svälter i Afrika men det stämmer ju faktiskt, och så ger vi våra tvååringar mobiltelefoner för 4000 kr. Gillar att läsa din blogg för övrigt men detta reagerade jag på.

2011-08-15 @ 22:38:28
Postat av: Linnea

Det va jag som skrev förra kommentaren, Glömde fylla i namn och mejladress.

2011-08-15 @ 22:42:08
Postat av: Mirre

jag har en touchskärm, men alla vill ha iphone, haha. Men det är nog alltså att man gillar dem då man väl har dem =D



Söt hon är

2011-08-15 @ 22:59:48
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Marie

Detta är inte ens gulligt..du tänker inte ens på all strålning...stackars barn

2011-08-15 @ 23:14:04
Postat av: Ms. Kidelin

När jag läste detta inlägget Erika förstod jag att folk skulle reagera. Men klart man fattar att ni inte gått och köpt en ny Iphone till Elwira utan att det är en "gammal avdankad". Saga brukar "leka" med sin pappas. Hon tycker det är superkul att lyssna (sjunga) på musik, spela något enkelt, osv. Vi lever ju trots allt på 2000-talet med förnuft, eller hur.

Ska bli kul att snart ses! Kram kram

2011-08-16 @ 03:10:57
URL: http://kidelin.se/blogg
Postat av: Erika svarar:

Godmorgon! Känsligt ämna med mobilen märker jag, jag får lämna "svar på tal" här. Av vissa kommentarer att döma förstår jag att ni stör er på priset av telefonen, det där med pengar är ju alltid känsligt.

Svälten i Afrika måste vara bloggvärldens "bästa" och vanligaste argument att dra till med just nu. Svält har alltid funnits är inte något nytt. För mig är det viktigt att alltid skänka pengar dit det behövs och bidra med det man kan utefter sin egen ekonomiska situation.

Ger du allt till svältande barn och handlar aldrig något? Tänk om Marcus faktiskt fått mobilen och inte betalat för den, kanske borde skickat den till Afrika. Nej nu ska jag inte vara sådan men blir bara fundersam på hur man tänker när man lämnar vissa kommentarer.



Jag tror inte alla tänker alls eller läser ordentligt eller varför ställer man inte en fråga innan man dömer våra "stackars barn"?

Jag lyfte själv först på ögonbrynen när M sa att hon fått mobilen, men sedan tänkte jag snabbt "varför inte"



Hon har inget SIM kort i mobilen (skrev att det ej går att ringa från den i inlägget) så ingen strålning med andra ord. Mobilen fungerar om som en rolig leksak och allt kretsar ju runt teknik och är ju bra att hon lär sig och har roligt samtidigt.



Nu ska jag och familjen bege oss ut och önskar er en fin dag trots små påhopp. Jag förundras alltid att få gör det utanför cyber, det om något är "AjFÅNIGT"! hehe kunde inte låta bli att citera från en av kommentarerna ;-)

2011-08-16 @ 08:32:58
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Ingela

Jag är supernöjd med min Iphone och rekommenderar den starkt! Ida är skicklig när hon tittar i den och vet precis hur man klickar på bilder och bläddrar mellan sidor ( hon ser ju hur vi gör) Har laddat ned spel (Bondgården) som hon får spela när hon är uttråkad på tex bussen.



Skitlöjligt av vissa att dra till med argument om Afrika etc..



Kram

2011-08-16 @ 08:43:05
URL: http://alskadeida.blogspot.com
Postat av: Petra

Här hemma får papan inte ha sin Aj Fån ifred hehe,Nova som är 1 år leker med djur och bondgård,Engla och Nova slåss om att få spela o sjunga o se filmklipp,nya leksaken:)kraam

2011-08-16 @ 11:06:29
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Helenas Hem -mamma till 5 i dec

Vill också ha en Iphone 5!!! :)

2011-08-16 @ 11:22:08
URL: http://blogg.helenashem.se
Postat av: Nina

haha gullunge ; ) Kram

2011-08-16 @ 11:42:57
URL: http://petitfashion.se/
Postat av: therese

Men hur kan hon komma åt youtube utan simkort? Dessutom är det väl inte så att det är endast simkort som strålar? Det är även batterier i telefonen.. vi också tillägga att jag inte vänder MIG emot användandet dock skulle jag aldrig ge min dotter i precis samma ålder en egen.. hon får låna våra ibland, men skulle aldrig ge henne min gamla nu.. kanske när hon är 10 år..

2011-08-16 @ 18:21:14
Postat av: elin

Tur att smaken är som baken då :) Får inte heller ha våra iphones i fred och jag skulle utan tvekan ge Edward min att leka med om den tillexempel skulle gå sönder och inte gå att använda för mig. Vad skulle det göra om han lekte med den ibland?

2011-08-16 @ 19:26:41
URL: http://gottmosoverdos.blogg.se/
Postat av: elinjosefine

Det var tydligen känsligt. Jag har förstått att alla barn älskar iPhone/iPad och det är ju ganska känsliga och går sönder lätt så jag hade hellre gett dem en äldre modell än att de tar sönder en ny. OCh om den somsagt bara låg och skräpade än det väll ingen fara :)



kram

2011-08-16 @ 20:27:41
URL: http://elinjosefine.wordpress.com
Postat av: Rebecka

Sötare Iphone användare får man leta efter!Det finns nog värre saker än strålningen som man kan leta efter,om man nu måste leta efter negativa saker....Ryck upp er istället o sluta vara så bittra!

Kram

2011-08-16 @ 21:19:52
Postat av: Erika svarar:

Therese: Wi-Fi, trådlöst nätverk...

(fungerar bara hemma)

2011-08-16 @ 22:07:09
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Linda- Keven & Chris mamma

vad söt hon är :)

2011-08-17 @ 10:34:00
URL: http://lindaglansins.blogg.se/
Postat av: Ullrika

Hejja dig Erika!



EmmaLi fick använda min iphone redan när hon var drygt två år, och när jag i våras köpte en ny (för att den gamla hade varit på lagning så många gånger och nu till slut inte gick att ringa på) "fick" hon min gamla. Det finns jättebra appar för henne (och lillasyster) och jag tycker det inte är av ondo att barnen lär sig tekniken de växer upp med.

2011-08-25 @ 22:21:10
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: