(Små) killar & kläder

Jag tycker det är så många pojkmammor som "klagar" på att det inte finns så mycket fina pojkkläder till sina små.
Jag tycker det finns massor fina kläder till killar, ÄVEN bland de billigare kedjorna som är fin fina.  

Killar, små som stora har ju helt enkelt ett mindre utbud bland kläder & accessoarer än vad vi tjejer har, och det är nog ingen direkt "nyhet" om man är kille själv.
Tror mer att det handlar om att många pojkmammor helt enkelt inte är vana vid att shoppa kläder till killar, där själva "stilen" är mer begränsad, inte att det inte finns några pojkkläder att välja mellan, eller dåligt utbud.

Kommer kanske som en liten "chock" för tjejer som mest är vana att shoppa till sig själva? så tänker jag att det kan vara. Sedan tror jag självklart det handlar om att många tjejer önskar de kunde shoppa klänningar och allt sött som finns till tjejer, det vet jag själv att jag skulle sakna om jag inte haft en tjej, men nu är jag en lyckas ost som fått bägge världar så att säga :-)  Går inte komma ifrån att jag som tjej, helt enkelt tycker det är snäppet roligare med tjej-kläder, älskar ju det mesta som kallas "tjejigt".

Men skulle så klart vara glad över vilket kön jag än hade på mina barn, men ni förstår säkert vad jag menar (hoppas det)! Livet går inte ut på kläder & mode, men det är en himla rolig del av livet tycker jag och som jag visar en ganska stor del av just här på bloggen. 

Vi tjejer kan ju variera oss i en helt annan klass än killar, med väskor, accessoarer, olika skomodeller, klänningar, kjolar, shorts, byxor- ja tjejer, ni vet ju själva hur modebranschen är ;-)
Tjej/dam modet är ju aningen större än grabbarnas, så det är klart att mode värden är kanske lite orättvis på så vis då killarnas mode faktiskt är lite mer begränsat som sagt.

Personligen tycker jag bara att jag får hålla ögonen öppna lite mer för just pojkläder ibland på vissa budget kedjor, men oftast hittar jag allt jag vill ha. Personligen är jag inte jättemycket för retro plagg, men några färgklickar i retrostuk förekommer i bägges garderober, ibland hittar jag någon godbit även i den stilen.
 Ludwig klär vi i preppy, casual och i lite tuffa/sportiga kläder, lika stilar som vi klär Elwira i helt enkelt.

 



Plagg i den här stilen föredrar jag bäst på Ludwig och här har jag satt ihop lite godbitar enbart från budgetkedjorna H&M, Kappahl & Ellos


Postat av: sandra

Jätte snyggt! Jag tycker faktiskt också man kan hitta rätt mycket fina pojkkläder! Fast ibland tycker jag att vissa kedjor har lite mer utbud till flickor, iaf i de mindre storlekarna.. Fast nu är jag så van att shoppa enbart pojkkläder och vet vart jag ska leta :-)

2010-09-09 @ 14:29:54
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: sandra

Förresten vart hittade du kängorna som finns i grönt, svart och brunt? Gillar dem men hittar dem inte, eller så är jag blind :-)

2010-09-09 @ 14:52:27
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Erika svarar:

Sandra: Kängorna hittar du här på ellos:



http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=35390&productId=288249&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=%2fListPage%2fSearch.aspx%3fSearchText%3dvertabudet+k%c3%a4nga%26ConceptStoreCategoryId%3d%26B%3d1

2010-09-09 @ 15:15:25
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Det är nog som du säger att man som tjej är van att ha mkt att välja bland och därför upplever man att det finns mindre till killar. Sen är det ju så att när man kommer till småtting avdelningen är typ 75% av kläderna tjejkläder och de resterande 25% pojk kläder. Det blir ju så att första intrycket talar om för en att det finns mer till tjejerna. Visst kan man hitta jätte mkt fint om man letar! Nu till hösten finns det ju jätte mkt söta koftor! ;)



KRam

2010-09-09 @ 15:27:30
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Nina - Glamourmamman

Jag håller med dig, jag tycker också att det finns massor av snyggt till småkillar! Särskilt H&M har ryckt upp sig det senaste, och satsar på tuffa plagg och inte bara Musse Pigg :-)



Kram!

2010-09-09 @ 15:45:46
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag saknar lite nytänkande på pojkavdelningen. Visst kan man ha tur att hitta något tufft emellanåt på tex HM men oftast så har de bara ett bra basutbud tillskillnad från tjejavdelningen där de har både bas- och "mode"-kläder. Jag saknar roligare detaljer och mer arbetade killplagg, tillhör gruppen som kräks lite i min egen mun av att se spiderman och tiger, usch och fy! Zara verkar ha fattat vad det handlar om, och ibland så trillar kronan ner hos Hm och Lindex ;) Men inte allt för ofta...tyvärr. Handlar rätt mycket kläder och skor på tjejavdelningen och självklart går det att få ihop en fin "pojkgarderob" om man tänker utanför ramarna och sätter ihop det man gillar oavsett färg eller indelade "pojk-och-flickkläder"... :)

Gillar förresten tröjan i högra hörnet, skittuff! :P

2010-09-09 @ 16:20:38
URL: http://mittlivmedviggo.blogg.se/
Postat av: sandra

Tack för länken, ja märket passar Ludwig bra tycker jag :-) Kram!

2010-09-09 @ 18:54:11
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: lina

SV; okej, ja det behövs ju ibland. Jag har precis också städat lite:)

2010-09-09 @ 19:15:09
URL: http://linabergstrm.blogg.se/
Postat av: Cdot

Jag tycker det finns hur mycket snygga killkläder som helst! Har alltid vetat det och tycker det är så kul att jag fick en liten son oxå! Om jag hade råd skulle jag kunna shoppa hur mycket som helst till honom.



Har aldrig hållit med mammor och andra som säger att det inte finns några fina kläder till pojkar

2010-09-09 @ 20:23:17
Postat av: cdot

Och jag förstår verkligen vad du menar med att mode och kläder inte är allt i livet men det är så roligt att man fått en av varje när det gäller kläder oxå hihi! Jag vågar inte ens säga det till folk. Är självklart glad att jag har en dotter, det behöver man ju inte ens förklara. Handla kläder till henne är livet haha!

2010-09-09 @ 20:27:54
Postat av: Nicole

Hållet mer dig! Det finns mycket fint om man bara tittar sig omkring. Ha det bra! Trevlig kväll

2010-09-09 @ 22:14:12
URL: http://nicoleb.blogg.se/
Postat av: Cdot

Den underbara fina gräddvita "koftan" vart hittar man den? Såg den inte på ellos och kappahl...är det HM? tack för svar

2010-09-10 @ 12:38:48
Postat av: Erika svarar:

Cdot: Jo den är faktiskt från ellos, MEN den kommer från märket Vertbaudet som gör galet mycket fina och bra kläder! ellos har tagit in en hel del av detta märket.



Här är Vertbaudets hemsida:



http://www.vertbaudet.co.uk/

2010-09-10 @ 12:43:20
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: ellenojag

Jätte fina kläder helt i min smak, får Ellen en lillbror blir det stuket på kläder, o håller med dig, kedjorna har blivit mycket bättre på killkläderna!!



Happy Fredag!

kram

2010-09-10 @ 16:02:40
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Cdot

Åh Gud va mycket fint det fanns på den sidan!! Ska spara den tills jag blir rikare ;-)

2010-09-11 @ 08:16:42
Postat av: Erika svarar:

Cdot: MEn du MÅSTE bara kolla in ellos som säljer just det märket, vertbaudet! Ellos har tagit in hur mycket fint som helst och det är till bra priser!! sök på " vertbaudet " kram

2010-09-11 @ 08:40:51
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Cdot

ska jag göra, TACK FÖR TIPSET ;-)

2010-09-11 @ 13:00:56
Postat av: Meja Abrahamsson

Snyggt!

2011-09-24 @ 20:14:31
URL: http://billiga-webbhotell.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: