Trasig

Var iväg i går på stan för att få hjälp med min kamera och upptäcka felet. Trodde det var batteriet eller laddaren det var fel på och ville inte tänka tanken på att det kunde vara själva kameran det var fel på.
Men det var så klart kameran som var trasig. "Jaha vad gör man åt det då?" frågade jag butiksbiträdet "Köper ny" kuttrade butiksbiträdet och skrattade "Jaha vad kul" muttrade jag.

Jag vill ju ha en systemkamera och "fick" en sådan i julklapp av min käre M men har fortfarande inte kommit iväg och börja kika runt efter någon, det är ju en hel djungel och jag blir trött bara av att tänka tanken faktiskt.
canon och Nikon går ju om varandra omlott och för tillfället är det tydligen Nikon som har bland de bästa enligt proffsen på en ateljé min sambo pratat med men snart, typ i slutet av den här månaden kommer canon släppa några nya och då blir dom bäst och sedan till hösten kommer nikon, och så fortsätter de så, rätt smart för bägges försäljning måste jag säga.
Hursom så vill jag ju inte "bara" ha en systemkamera utan jag vill absolut ha en kompaktkamera och det är en sådan jag helst vill ha för tillfället, som känns mest aktuell. Känner ingen ork eller lust att gå in i systemkamera djungeln just nu.
Nyligen var jag tvungen köpa ny mobil för min förra gick sönder och nu det här, tröttsamt minst sagt.
 Inte hade jag trott att min kompaktkamera skulle pajja ihop bara sådär :-( Måste kika efter en kompaktkamera nu i dagarna för snart kommer jag få smått panik av att inte kunna fota mina två  små.
Ludwig framförallt för han utvecklas ju vecka för vecka och det är flera av hans "konster" jag inte kunnat fota nu. Exempelvis hur söt han är nu när han ligger på rygg och håller i sina fötter.

Kompaktkamera var det dags att börja leta efter då....mindre roligt men nödvändigt



Postat av: Rachel

Vi har en Canon Powershot G11, en kompakt systemkamera. Den är kanon!!

2010-02-16 @ 10:02:00
Postat av: Erika svarar:

Rachel tack för tipset! suger åt mig alla tips om både kompakt & systemkamera just nu :)

2010-02-16 @ 10:19:17
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: sandra

Usch det är så tråkigt när sådant går sönder. Ja dom utvecklas så mycket nu så man vill kunna fota massor. Jag skulle också vilja ha en systemkamera men en kompaktkamera är mycket smidigare att ta med sig! Hoppas ni får en bra dag!

2010-02-16 @ 10:33:03
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Josefine, Blåeld

Det är en djungel då man ska köpa sådana saker! Jag köpte laptop för någon månad sedan och det är så svårt att veta vad man ska välja! (Sedan fick jag hem en begagnad dator då jag köpte på Onoff, fick tillbaka dit arg som ett bi! Slutade med att jag fick pengarna tillbaka och köpte en annan modell på Expert...)



Lycka till - kram!

2010-02-16 @ 10:46:39
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: Therese

jag ska leta efter kvittot annars fixar vi via hemförsäkringen kram

2010-02-16 @ 10:58:50
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Therese

Det är speciellt jobbigt när det blir "kris", som med min dator förra veckan (eller när det var). Har du kollat Nikons kompaktkameror som ett mellanting, kolla Nikons hemsida på kompakt och den mest "avancerade" avdelningen. Det finns någon efterträdare till den som jag hade, heter säkert något liknande som P80x (eller nåt sånt). Den var toppen för att vara kompakt. Bra bilder men inte jätte stor, ja du såg den ju i somras om du kommer ihåg. En toppenkamera iaf. om du ska ha en kompakt.

2010-02-16 @ 11:06:10
URL: http://www.thereseedberg.blogg.se.
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Det är typiskt att allt ska gå sönder samtidigt! Förstår att du vill kunna fota dina små. Du har inte kamera på mobilen då?

2010-02-16 @ 11:31:40
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Therese

Inte lätt att hitta rätt i djungeln då man inte är någon expert :) Vi har en Nikon D40, perfekt systemkamera för "nybörjare". Tar superfina bilder - dock tror jag den heter något annat nu, eller har ersatts av någon annan modell....?

2010-02-16 @ 16:56:11
URL: http://tezzas.blogg.se/
Postat av: Kristine

Jag måste säga att jag är en Canon-nörd!! Jag har en Canon EOS 350D som jag köpte för några år sedan och är supernöjd. Innan jag köpte den kameran kollade jag runt lite och hade mycket mailkontakt med Cyberphoto (http://www.cyberphoto.se/) där jag frågade vilken kamera man skulle satsa på, jag antar att du är som mig, en amatörfotograf som vill ha en snabb och lättanvänd kamera. De tipsade om just den kameran eller en Nikon kamera. Jag fastnade för just Canon som är lätt, liten och smidig. Idag finns inte den modellen kvar, men nyare modeller har kommit. Tex: Canon Eos 450D eller Canon EOS 500D. Kolla även in Canon EOS 1000D, den finns till ett fint pris på Elgiganten (http://www.elgiganten.se/product/foto-video/digital-systemkamera/EOS1000DDCKIT/canon-eos-1000d-18-55mm-objektiv)! Hoppas du hittar en kamera, å du, det är mycket roligare att fota med en systemkamera, speciellt när man fotar barn som rör sig snabbt, då systemkameran är snabbare än en liten kompaktkamera!

LYCKA TILL!! :)

2010-02-16 @ 20:00:24
URL: http://frokenkirsty.blogspot.com/
Postat av: Katrin

Nej vad tråkigt! Och kamera som är så kul när man har barn osv..

Kameratips då ;) absolut Canon alla gånger!! Jag har testat de flesta olika märke oh kameror men Canon är alltid bäst!

En bra kompaktkamera är antingen någon ur Canon Ixus serien, eller Canon Powershot G11 (trot jag den heter..?) Dem är kanon!

Systemkamera, Canon Eos 450D, enkel, användarvänlig och sjukt fina bilder! Vill du "bara" ha en superbra systemkamera så ska du absolut satsa på denna.

Sen fick jag på mailen om den senaste 550D, den kan även filma, men så kostar den ju också..

Lite tips från mig då =)

Tycker det är superkul med kameror och tekniska prylar överlag ;) Lycka till nu! krmakram

2010-02-16 @ 22:00:53
URL: http://vardagenvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: