Väga sig?

Kom på en sak när jag fick den vanliga standard frågan, hur mycket jag gick upp när jag väntat Ludwig, och jag har faktiskt ingen aning för jag fick bara väga mig en gång- vid in vägningen.
Jag tror jag gick upp ungefär lika många kilon som när jag väntade Elwira även denna graviditet. Det är lite konstigt egentligen att folk oftare undrar hur mycket man gick upp än att exempelvis fråga hur man mådde under graviditeten.
Huvudsaken är väl att man känner att man mår bra,har koll på sina värden, äter bra samt följer kurvan med magen.
Egentligen har man väl ingen nytta av att veta sin vikt om man är frisk och mår bra? men det verkar vara olika från barnmorska till barnmorska, för vissa får tydligen väga sig vid varje besök?
Pratade men en av mina bästa kompisar häromdagen som nu väntar sitt första barn och hon sa att hon måste väga sig vid varje besök hos barnmorskan. Varför detta?

Jag tror det är bättre för de flesta att inte veta, iallafall gällande vissa (många) som oroar sig för sina kilon och blir onödigt fixerade vid den.
Jag tycker det är bättre att kolla sig i spegeln hur man faktiskt ser ut och granska den mat man köper hem istället för att stirra sig blind på en våg.
Jag äger ingen våg och ser ingen anledning till att skaffa en, jag har ju en spegel att titta i.  Något jag längtar efter att få se i framtiden i min spegel är lite snygga muskler på min mamma kropp :-)


Postat av: joss

Jag har inte vägt mig på över ett halvår typ.. o.o men inte blir man mindre lycklig om man är ovis om sin vikt ^^

2009-10-10 @ 10:40:39
URL: http://jossworld.blogg.se/
Postat av: Förvirrade Morsan

sv; ja, tillslut så somnade han! men jag fattar inte att han orkade hålla igång så länge... knasplutt ;D

2009-10-10 @ 10:41:44
URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Postat av: alexandra

nä vikten spelar ju ingen som helst roll bara man mår bra under graviditeten. Håller helt med dig. Varför ens bry sig om vikten?

2009-10-10 @ 12:19:20
Postat av: Ingela

Självklart är det viktigaste att man mår bra än vad vågen säger om vikten! Dock tror jag att BM vill hålla koll på mammans vikt för att se att mamman mår bra och inte snabbt ökar i vikt på grund av någon komplikation som ex. havandeskapsförgiftning och hypetereos (rubbning av skoldkörtelhormon). Ha en fin dag! Kramar till er!

2009-10-10 @ 12:48:37
URL: http://lifeofingela.blogspot.com
Postat av: Josefine, Blåeld

Jag fick väga mig nästan varje gång och när jag gått upp ca 8 kg (var väl runt vecka 25) tyckte hon att jag fick se upp med vikten... Tycker det är obetänksamt att säga så, jag mådde så illa de första 4 månaderna och det enda som hjälpte var att äta! Promenerade 1 timme om dagen i stort sett till BF och mådde bra i övrigt - vikten borde inte spela någon roll om man själv och barnet mår bra!



kram!

2009-10-10 @ 13:10:29
URL: http://http.//blaeld.blogg.se
Postat av: Petra

jag får väga mig vid varje besök:(tycker precis som du mår man bra o alla värden e bra varför hålla på att tjata om vikt hit o dit.kram o ha en fin dag med familjen!

2009-10-10 @ 13:42:39
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: emme

Jag håller helt och hållet med dig, så länge man följer värdena och försöker röra på sig så mkt som möjligt under graviditeten varat med bra kost o vila o alla värden e bra o bebisen o mamman mår bra, det e det viktigaste! Kloka ord tycker jag :-)

Själv har jag varvat träning med vila under min graviditet e nu i sjunde månaden och tränar dom dagar jag e pigg och går promenader.

2009-10-10 @ 15:04:59
URL: http://emmesprinswilliam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: