Ovanlig kväll

Igår åkte vi med tåget strax efter 18.00 och var framme kl 21.00, jag trodde så klart att Elwira skulle somna eftersom vi åkte sent (det fanns inget annat tåg tidigare som inte hade upehåll och byte pg. byggarbete) När vi satt på tåget så fick lillan sin gröt som vanligt och jag trodde hon skulle somna i vagnen eftersåt, men icke. Jag tror det berodde på att det är ju aldelles för ljust i ett tåg.
När vi var framme hemma hos mormor och morfar så gick det inte alls att lägga henne, hon ville inte alls sova. Så hon fick sitta uppe med oss som drack te och åt av min systers födelsedags tårta sent på kvällen :-)
vet inte hur många gånger jag fick lägga lillan igår, hon kunde helt enkelt inte somna. Igår var det verkligen så konstigt och väldigt ovant att hon inte somnade som vanligt, jag kände inte igen min lilla tjej som bara var lessen, så som hon var igår har hon aldrig varit tidigare.
Tillslut somnade hon i min famn, och det har inte hänt sedan hon var nyfödd. Allt var så tokigt igår, det kanske berodde på miljöbytet och vi kom ju fram rätt sent så hon han kanske inte vänja sig riktigt?
Som sagt hon somnade iallafall i min famn strax innan tolv men vaknade igen runt 3 på natten, vilket aldrig heller händer.
Så då blev jag tvungen att ge henne lite vällig och då somnade hon om som "tur" var och sen så sov hon som vanligt till åtta i morse.
Jag hoppas hon kommer vara som vanligt i natt att lägga och att hon inte vaknar mitt i natten.

Idag har vi bara tagit det lungt och jag är rätt seg i dag så det blir att stanna hemma. Vi var ute på en promenad på förmiddagen och lillan somnade ute i friska luften, det var bra för det behövde hon.

Just nu håller jag på att hjälper pappsen lite i köket med mat och lillan sitter på golvet och grejjar med leksaker och andra köksredskap :-)

Nu ska jag fortsätta här, hej hopp! ;-)



Postat av: Erika

å jag känner igen d där! precis så blev d me nellie när vi sov borta hos min mamma, hon kunde helt enkelt inte varva ner o va extra orolig.

d e nog bara miljöombytet som gör d, dom små e ju känsliga för att få sina rutiner rubbade.



så ni e i nrkpg nu? här bor ju jag o min lilla familj också, om du inte visste d :-)

2009-03-12 @ 14:32:51
URL: http://lukasonelliesmamma.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja jag håller med tidigare "talare". Det var säkert miljöombytet och att hon inte kände igen rutinen. Hoppas det går bättre ikväll!

2009-03-12 @ 16:14:18
Postat av: Ingela

Det var jag som skrev kommentaren :-) Var lite snabb med att trycka på enter...

2009-03-12 @ 16:15:02
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Therese

Jobbigt när man märker på barnet att allt inte är som det ska... Miljöombyte låter ju väldigt troligt. Hoppas det blir bättre ikväll.

2009-03-12 @ 17:10:00
URL: http://likie.webblogg.se/
Postat av: Anonym

otroligt att det inte har hänt tidigare...du hr verkligen haft tur som inte upplevt att bli väkt flera ggr per natt under hela första året:-)Känns som vardagsmat för en liten bebis. Grattis för att det bara har hänt en gång sedan nyföddperioden passerat:-)Är det bara vardagsmat för mig kanske?

Hej svejs!

2009-03-12 @ 18:55:51
Postat av: Anonym

Helt otroligt att det är första gg med sovstrul....känns garanterat som vardagsmat för en bebis under första året. Kanske är det bara vardagsmat för mig:-) Väldans tur att det är en ovanlig situation. iofs kan det vara en mognadsfas att de blir medvetna och lite känsligare runt 9 mån ålder. Det har iaf varit så för mig. Hoppas på en tillfällig grej bara!

2009-03-12 @ 19:07:28
Postat av: Maria

Tror att det miljöombytet som spökar.Känner igen mig med det där. men det är ju helt förståligt att dom små liven blir lute tjinkig när dte inte är som det "brukar" vara vid läggning.....Men det kommer säkerligen gå bättre nästa natt....=)

Ha det fint!

2009-03-13 @ 12:48:42
URL: http://mariafredriksson.blogg.se/
Postat av: ullisar

har ju läst att hon somnat som vanligt nu ikväll så jag håller tummarna för att det bara var ett miljöombytestrassel, precis som nämns här ovanför!



på ett vis är det så mysigt när dom slappnas i famnen på sånt där bäbivis, men det är lite läbbigt också för man vet ju att nåt inte är okej.



hoppas ni får fortsatt mys hos dina föräldrar och att det inte blir nåt mer sovstrul!

2009-03-14 @ 00:34:16
URL: http://akirllu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: