Vilken matstol?

Jag och M håller på att kolla efter en ny matstol till lillan. Hon har just nu ikeas variant antilop som fungerar hur bra som hellst och i ett test jag hittade här så fick den 4/5 i betyg- inte dåligt för att vara i särklass den billigaste.

Men nu vill vi ha en till stol som vi kan ha vid matsalsbordet också och jag hade helt snöat in mig på en tripp trapp från stokke men när M var och kollade på en så tyckte han inte alls om den eftersom själva sittdelen är liten. och sen när jag såg svan stolen så var tripp trapp som bortblåst i  mitt huvud.

Det finns ju en massa olika matstolar i alla möjliga prisklasser och jag har kollat på en svan stol också men efter att ha hört M:s systrars erfarenheter om matstolar så har de bara haft en matstol när de varit upp till ca 2½ år gamla, sen hade båda M:s systrars barn velat suttit själva på  en vanlig stol på en kudde.
Så frågan är om det ens är värt att satsa på  en lite dyrare stol? Jag ser hellre att Elwira lär sig sitta på en vanlig stol än att sitta i en barnstol.
M:s ena barn ville absolut inte sitta i en sådan eftersom han tyckte det var för bebisar :-)

Hade som sagt riktat in mig på en tripp trapp men nu är den bortvald. Har faktiskt köpt en polkadot dyna i rosa till, så den får jag ta och sälja nu.
M:s syster hade en tripp trapp som hon sålde eftersom hennes son inte fick plats i den så länge eftersom själva bygeln inte går att reglera och hon tyckte tydligen inte om den. Men den har ju fått bra betyg i olika tester men enligt en försäljare M pratade med så var det mest pågrund av att de kan sitta länge i den, men att det inte är många barn som gör det....men sen finns det dom som är nöjda- så smaken är som baken även med matstolar.

Både jag och M satt i en hokus pokus som små och nu har båda fastnat för en sådan. kanske inte den mest design snygga, men jag tycker inte heller den är ful och själva komforten verkar överlägsen helt klart.
 Och så kan man ju använda den som leksak eftersom man kan vända på den och sitta och leka/gunga i den.
Priset på den har höjs något eftersom det var en ny leverantör fick vi reda på, men inte någon extrem höjning dock.

Så frågan är om vi ska välja en hokus pokus nu eller en SVAN som ju är riktigt snygg alltså men vad tusen...vad svårt det ska vara!



Postat av: matilda - mercedes mamma

jag hade definitivt satsat på en stokke tripp trapp, med en söt sittdyna till.

2009-01-23 @ 11:53:58
URL: http://majbebis08.blogg.se/
Postat av: Ingela

Vi kommer nog att satsa på en Stokke. Men det blir en senare fråga längre fram. Var inne på Bonti häromdagen och såg Fresco Bloom...ganska spejsad! :-)



Ha en fin dag!



Kram!

2009-01-23 @ 12:05:09
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Svar: Det bär av till ALicante! :)

2009-01-23 @ 12:41:58
URL: http://sharpen.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vi har en Stokke till Izabelle och Alexander kommer att få en egen nu också. Den stolen är ju helt suverän, eftersom den följer med upp i åldrarna. Visst sitter Izabelle helt ok på en vanlig stol om det kniper, men hon behöver ändå komma högre upp till bordet för att sitta ok.

Jag och brorsan hade också såna när vi var små och jag tycker fortfarande att man sitter jätteskönt på dem.

Jag röstar helt klart på Stokke! :)

2009-01-23 @ 13:18:52
URL: http://vildvittra.net
Postat av: victoria

Vi har både en stokke och hokus pokus till våra barn och vi gillar dom båda. Stokke är snyggast tycker jag att ha vid matbordet då den smälter in väldigt bra medans hokus pokus stolen är kul för barnet då man kan variera den som lekstol med. Jag skulle kört på en stokke de är verkligen bra tycker jag ;-)

2009-01-23 @ 13:37:01
URL: http://victoriaseecret.blogg.se/
Postat av: Lollo

vilken fin header du har!

2009-01-23 @ 13:48:51
URL: http://confessionsbyme.blogg.se/
Postat av: Kattis

Vi har en tripp trapp till vår dotter och hon fyller 5 i år (till hösten iofs). Vi tycker att den har fungerat hur bra som helst! :-)

2009-01-23 @ 13:55:09
URL: http://misskattis.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hej!



Vill bara tipsa om min bloppis-blogg där jag säljer nya och fräsha plagg för en billig summa. Så skynda fynda. :-)



Kram Rebecca!

2009-01-23 @ 14:21:14
URL: http://rebeccalovesyou.blogg.se/
Postat av: Therese

Viggo får en Hokus Pokus, den är ju som ett Kinderägg, gunga, lekplats/matplats och stol kan det bli bättre?

2009-01-23 @ 16:35:02
Postat av: Madde

Jag hade köpt brio grow eller hokus pokus! Vi har stokke, och den e ok men jättesvår att hålla ren.. Saknar bricka på den..

2009-01-23 @ 18:01:55
URL: http://elliesdagbok.blogg.se/
Postat av: Nina

Vi har en Tripp Trapp till vår kille och är supernöjda. Den kommer han att kunna ha i många år (han är 2,5 år nu). Förstår inte riktigt det där med att man skulle växa ur den, man tar ju bort bygeln efter något år. Eller är det jag som är trög ;-) Ha en mysig fredag!

2009-01-23 @ 18:59:37
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Erika

vi köpte också en stokke när lukas bytte stol o vi e jättenöjda me den! sittdelen tycker inte jag alls e liten, jag får själv plats gott o väl att sitta i hans stol o min rumpa e inte den minsta ;-)



bygeln struntade vi i helt o hållet, den e inte alls nödvändig o barnet kan sitta upp själv.



men d finns många snygga stolar så jag förstår att d e ett svårt val!

2009-01-23 @ 23:32:16
URL: http://lukasonelliesmamma.blogg.se/
Postat av: Emma

Vi är också helt inne på en hokus pokus då det blir dags.Tycker det är roligt att man själv haft en sådan plus att de nog är otroligt sköna att sitta i.

2009-01-24 @ 00:38:04
URL: http://livetmedlija.blogg.se/
Postat av: Anna

Vi har Tripp trapp till båda våra! Emilia är 3½ år och kan ha den läääänge till :) Nora är 6 mån o sitter också bra i den med bygel!

Sitsen är inte liten alls upplever jag.

2009-01-24 @ 11:29:28
URL: http://perla08.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: