Vem går bara hemma?

Fick en fråga som löd följande:

Eva: "Varför sätter du in en sån liten tjej på dagis är min första undran då du bara går hemma? och sen ska du väl va mammaledig? Men alla är vi olika och du gör som du vill..det var bara en liten fundering.."


Ibland känns det som man får samma frågor jämt och ständigt om samma saker så nu svarar jag här, vill skriva hur det ligger till för dom som inte hänger med ;-)
 
Det är alltid lika roligt när folk antyder saker och ting, för varför skulle jag bara gå hemma?  Jag jobbar 67% för att vara exakt och när jag inte jobbar tar jag hand om min dotter.
Alltid när jag är ledig är jag med Elwira och idag är första gången jag varit ledig från jobbet och haft Elwira på förskolan och varit utan henne, väldigt blandade känslor.
Men när inskolningen är klar kommer Elwira vara där när jag och M jobbar, det är lite av "målet", inte att ha henne på förskolan och bara vara hemma, vem skulle vilja göra så? Vi VILL så klart vara me våran dotter men vi måste även få tid att jobba, precis som alla andra familjer.
Jag har jobbat deltid sedan april, bortsett från en kortare sjukskrivning på 10 dagar pga av yrsel mm av graviditeten. 
Jag har en sambo som har eget företag (butik) så vi krockar rätt rejält med våra arbetstider eftersom butiksjobb kräver kvällar och helger så det är väldigt svårt att "jobba om" varandra eftersom vi i stort sett har samma tider.  De senaste månaderna sedan jag började jobba så har han varit hemma med våran tjej.
Jag ville börja jobba igen ganska snart eftersom jag precis som du skriver kommer vara mammaledig igen.
Jag gillar att ha möjligheten att få "passa på" att jobba innan bebis nr 2 kommer men samtidigt ha tid för Elwira eftersom jag inte jobbar heltid, så det är en bra balans.

Vi skulle aldrig sätta våran dotter på förskolan om vi inte kände att det var okej och hon verkar trivas minst sagt och kommer inte gå där heltid, det känns för mycket. Men ett par gånger i veckan tror jag bara är nyttigt. Vi ville även se till att skola in våran tjej innan bebis nr 2 kommer så det inte skulle bli i samma veva som bebisen kommer.
 Så just nu rullar allt som det ska :-)

Postat av: Fru Evelina

men herregud att folk orkar!

Självklart vet ni vad som är bäst för er dotter och med tanke på att det är vädligt tydligt att ni älskar henne mer än nåt annat tvivlar i af inte jag på att ni lämnar bort henne bara för att få slippa henne =)



kram!

2009-08-18 @ 15:49:52
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Skönhetsbloggen!

Du vet alltid bäst, och hur roligt är det inte för barn att gå på dagis egentligen? :)

2009-08-18 @ 15:55:36
URL: http://strawberriness.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag tycker att du gör helt rätt och vem vet bättre än en själv vad som är bäst för ens barn?!

Idioter som ifrågasätter ens...

2009-08-18 @ 16:43:56
URL: http://livetmedlija.blogg.se/
Postat av: Ingela

Man blir ju så trött på människor ibland och speciellt när de bestämmer att vissa saker är på ett visst sätt när de egentligen inte har en aaaaaning om hur det ligger till.



2009-08-18 @ 17:37:16
URL: http://lifeofingela.blogspot.com
Postat av: CiliaH

Jag tycker det låter som att ni lyckats komma på en alldeles lysande lösning som passar er och er familj. Intressant att folk har åsikter när de inte har alla fakta.



Kram

2009-08-18 @ 17:44:52
URL: http://ugglehuset.wordpress.com
Postat av: Nina - Glamourmamman

Att man ens ska behöva försvara en sådan sak... Jag tror barn mår jättebra av att vara på dagis en del på veckorna! Min Olle ÄLSKAR dagis, och jag märker hur bra han mår. Så även om vi någon gång skulle skaffa fler barn så kommer jag självklart ha honom där några timmar varje vecka! Kram!

2009-08-18 @ 19:07:11
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Pauline

värst vad många får såna jobbiga kommentarer, fattar inte varför folk kommenterar sånt om de inte följt bloggen så de vet vad det vad det pratar om(har belägg för det) Nä Det är bara att inse fakta erika. Du är så himla snygg så folk blir avundsjuka och måste klaga på något;)

2009-08-18 @ 19:30:07
URL: http://pallans.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh tänk att alltid någon ska ha åsikter om förskolor och hur man väljer att göra.. Men man vet själv vad sina barn mår bra och alla gör nog så gott de kan! Sen måste man ju ha dem på dagis under inskolningen även om man är "ledig" annars blir den ju avbruten.. De flesta barn älskar sina dagis så jag tror nog inte de mår dåligt :-) Kram

2009-08-18 @ 21:43:33
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Therese

Det finns för många morsor där ute som gömmer sig bakom sina barn dvs de lyckas inte med sin karriär så då anser de sig vara de perfekta mammorna bara för de är hemma och tar hand om sina barn. Hur svårt kan det vara att låta andra människor fatta beslut efter sin egen livsituation? Tydligen skitsvårt! Sen vill man gärna vara anonym med när man lättar på hjärtat....puh låt andra människor fatta egna beslut och piss off

2009-08-18 @ 23:48:54
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag förstår inte varför man skriver ett sånt inlägg? JO, för att man är bitter och väldigt avundsjuk. Tror inte ens jag behöver säga detta men mina båda barn har gått på dagis sedan de var 13 resp 15 månader och de trivs SÅ BRA och de mår jättebra. Jag hade inga som helst tankar på att min äldsta dotter skulle vara hemma när bebis nr 2 kom. Varför det? Skulle hon inte få träffa sina kompisar på dagis som betyder mycket för henne, det är bara 15 timmar det handlar om. Man har mycket tid att vara tillsammans på.

2009-08-19 @ 06:24:31
Postat av: Anonym

Tycker att Eva var lite orattvis. Jag tycker det ar bra for barn att vara pa dagis. Dem utvecklas snabbare och lar sig massor av att vara med andra barn. Det sociala beteendet ar valdigt viktigt. Jag jobbar sjalv i butik och vet hur klurigt det kan vara med tiderna.

2009-08-19 @ 11:59:07
Postat av: Jessica

What! Så länge mamma och pappa är lyckliga smittar det av sig på den lilla. Alla gör vi olika val eftersom vi har olika förutsättningar, drömmar och möjligheter. Att gå tillbaka till jobbet var något jag också skulle gjort i ditt fall inte bara vara mamma för att var den bästa mamman på något sätt.



Kör hårt och lycka till med nr två.



Min lilla Q är idag 5 veckor och jag ska börja jobba en dag i veckan från månad tre för att det passar oss och då ska hon få vara hemma med pappa och få mjölkersättning ur flaska istället för tutte det du Eva :-)



2009-08-19 @ 22:48:39
URL: http://lillaqochjag.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: