Regndroppar och andra tankar

Det regnar för fullt här ute nu och jag har precis stigit upp efter en timmes sömn efter maten, ja jag blir som en pensionär som måste sova middag när jag är gravid så trött men nu känner jag mig mycket piggare igen.
Följde med M och Elwira ut på en promenad tidigare till butiken och var där en stund och sedan hem och laga middag. Är så skönt att vara ute i friska luften och jag verkligen njuter av promenader nu, förutomhus mår jag bättre av att vara.
Det är så behagligt att höra regndropparna falla och jag önskar jag satt ute på mormor och morfars ljusa utomhus veranda och läsa en bok och smaska på något gott samtidigt, det hade varit mysigt nu.

Jag tänkte på det efter att ha läst ett par kommentarer här om att skaffa ett till barn att det är individuellt hur man som föräldrar vill göra med det och jag har full förståense för alla, om man vill skaffa tätt, vänta eller kanske bara vill ha ett barn.
Det är så mycket som spelar in hur var och en vill göra, det är inte bara att "skaffa ett till barn".
Vår tanke och vilja var från början att skaffa ett till barn rätt tätt som jag sagt men det hade vi förmodligen inte gjort ifall vi inte haft det så lätt med Elwira från första start.
En del folk tycker inte om att man säger så, att man haft det lätt för det får man ju inte ha? en del konstiga reaktioner har jag fått på den fronten.
Bara för att vi haft  det enkelt nu så kommer vi väl förmodligen få allt vi inte fått med Elwira! nej *tvi tvi* vi får hålla tummarna  att vi får ett  lika snällt barn till som Elwira, om det nu ens är möjligt?

Känner kroppen sig redo för att bli gravid, har vi tid, ork, ekonomi - ja det är mycket som ska tänkas på inför planeringen av nr två, så var det iallafall för oss, att viljan fanns var en av sakerna det inte var något tvivel om.
Min kropp återhämtade sig snabbt  efter förlossningen, trots att jag inte tränat och jag kände mig absolut redo fysiskt för ett till. Att man ska lyssna på kroppen så säger alla men det är verkligen sant.
M har eget så han har möjlighet att vara väldigt flexibel och det är guld värt för våran del och det gör mycket både nu och iframtiden.
Jag jobbar 67% och har fasta tider på jobbet så jag känner att jag absolut kommer ha tid men man har väl aldrig såpass mycket tid som man vill med sina barn oavsett hur mycket eller lite man jobbar?
Att tiden sällan räcker till är ingen nyhet.  Att orken kommer vara mindre ibland det hör ju också till oavsett hur många barn man har tror jag, vi alla är trötta ibland. Det viktigaste är att hålla ihop och hjälpas åt som förälder och försöka få det så jämställt som möjligt att prata och lyssna på varandra är så betydelsefullt det tycker jag gör så att man undviker onödiga gräl, exempelvis om man pratar om "problemet" direkt istället för att samla på sig en massa som sedan exploderat vid ett annat tillfälle då bägaren rinner över, väldigt onödigt. Ett barn skaffar man ihop och då ska man även hjälpas åt på bästa sätt efter sina förutsättningar.


Det går aldrig  veta hur det blir med allt, så sa vi när jag plussade men det man kan göra är att tänka positivt och hjälpa och stötta varandra i alla lägen och det tycker jag vi är bra på. D små  sakerna är oftast viktigare än de stora.
Vi kan bara hoppas på att allt går bra nu med lillbebis i magen, jag undrar vad det är för filur? 
Det här är en spännande resa vi börjat!

Postat av: Nina

Jag tycker inte att du ska behöva försvara på något sätt att ni väljer att skaffa barn tätt. Det är väl helt och hållet er ensak! Men tyvärr finns det ju alltid människor som säga sin mening, även om det kan såra... Hoppas att du mår bättre snart! Kommer själv ihåg hur satans trött man var i början av graviditeten ;-) Kram!

2009-04-08 @ 19:45:07
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Lina 23 år (snart 3 barnsmamma)

Åh vad spännande med ett litet syskon. Här sitter vi och räknar ner,det är drygt 3 veckor kvar nu tills lillen kommer. Tiden bara springer iväg...

2009-04-08 @ 19:58:26
URL: http://linaseto.blogg.se/
Postat av: Frieda

STORT GRATTIS! Jag håller tummarna för er. Det viktigaste är att du försöker ta det lugnt och vila när du kan. Hoppas att vi får följa med påeran härliga resa. kram

2009-04-08 @ 20:29:16
Postat av: Erika

Frieda: Tack! Absolut jag kommer även blogga om graviditeten det ska bli kul att göra det också blir ju som en dagbok för mig själv också

2009-04-08 @ 20:35:07
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Anna

grattis till graviditeten=)

2009-04-08 @ 20:50:41
URL: http://smultronet1.blogg.se/
Postat av: Lovisa

grattis! jag blev själv gravid när första barnet va 1 år och hon va en liten ängel som din tös verkar vara,sen föddes en liten pojke som inte har varit allt för lätt!!!!! men nu när tiden gått mädker jag hur otroligt mkt kärlek dom får från varandra så ångrar jag inte en sekund;så all lycka till dig!!!

2009-04-08 @ 21:05:36
Postat av: Therese

Vilka roliga nyheter man får när man kikar in här! Ett STORT grattis!

2009-04-08 @ 21:22:02
URL: http://tezzas.blogg.se/
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Klart att man ska lyssna på kroppen och sig själv när man skaffar barn, har någon sagt nåt annat? Lyssnar man på sig själv blir det sällan fel :)

2009-04-08 @ 21:24:59
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Ingela

Jag tror att det kommer gå jättebra! Ni har goda förutsättningar, både psykiskt, fysiskt, ekonomiskt och så är ju Elwira en fantastisk bebis! Jag tror hon kommer bli en perfekt storasyster. Och du är så ung att du har en kropp som återhämtar sig bra och du har energi att ta hand om två. En annan är ju snart kärring...hi hi!



Jag glömde nämna tidigare att vi, innan vi tänker på nr 2, gärna vill att jag ska ha jobbat ett tag (pluggar ju nu och tar examen i sommar) och ha flyttat till större lgh. Vore skönt att ha allt praktiskt fixat innan :-)



Kram!

2009-04-08 @ 21:35:25
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Veronica

Tack så mkt :-)

Söt tjej du har.

2009-04-08 @ 21:35:32
URL: http://vera82.blogg.se/
Postat av: Malla

Ni gör så rätt som gör som NI vill göra och inte lyssnar på vad alla andra tycker. Känns det bra för ER så kommer det att bli jättebra!

KRAM KRAM

2009-04-08 @ 21:35:33
URL: http://www.metrobloggen.se/malinolson
Postat av: Anna

Hej!!

Å vilken rolig nyhet. Är själv gravid med mitt första barn(v.12)och det är ju alltid kul att läsa om andra gravida då. Har följt din blogg i några månader och tycker verkligen den är hur mysig som helst. Fortsätt så. Stort grattis!!

2009-04-08 @ 21:37:19
Postat av: Perla

Oj haha jag reagerade inte ens över att det är så tätt mellan barnen!!! Tänkte mig nog att Elwira är som Emilia, alltså i mitt huvud. Det finns för -& nackdelar med allt. Emilia var en jobbig bebis så 3 år mellan ville vi absolut ha och det passar oss perfekt. Storasyster är så medveten om sin lillasyster och hon hjälper alltid till. Och så slapp jag ha en jobbig dubbelvagn :D Haha.

2009-04-08 @ 21:48:17
URL: http://perla08.blogg.se/
Postat av: Petra

Grattis till graviditeten vad skojigt kram

2009-04-08 @ 23:27:25
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Therese

Du Freddan har fått våra RL grejer, vad jag längtar efter att sätta på Viggo de grejerna :) skulle vara kul om vi kunde fota Viggo och Elwira tillsammans när han är 6 månader så kan de ha RL outfit båda två.

2009-04-08 @ 23:58:47
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: *Trude*

En del av min familj kommer hit över påsk så jag ska försöka njuta av den;-). Fick du bra betyg när du tog studenten? Jag kan tänka mig att du hade det för du verkar vara så himla ambitiös:-).

2009-04-09 @ 01:34:35
URL: http://trudes.blogg.se/
Postat av: Anna, nu med liten drake

Jag förstår inte hur folk ens orkar har så mycket åsikter och klaga på allt de bara kan. Som du säger, ni vet bäst vad som funkar för er. Och har ni en liten tös som är lätt att ha och göra med är det väl bara roligt, inget man ska se ner på. Jag förstår mig inte på vissa. Blev lite upprörd nu och bara babblar på, sorry.

Ha en bra dag!

2009-04-09 @ 07:42:24
URL: http://houseofsra.blogg.se/
Postat av: Therese

Stort grattis!

Jag säger som Perla. reagerade inte heller att det var tätt. Som sagt både för och nackdelar finns det med allt.

Min äldsta var bara åtta månader när jag blev med minstingen. Nu leker de kanon ihop och tar hand om varandra. Ångrar inte en sekund att vi skaffade så tätt. När man ser den kärlek de ger till varandra brinner bröstet upp av värme.



Hoppas du snart kommer må bättre.

Ha en bra dag!

2009-04-09 @ 08:50:09
URL: http://theresecarpenhammar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej fin blogg, kommentera gärna min. PUss

2009-04-09 @ 09:32:32
URL: http://miqq.blogg.se/
Postat av: Josefine

Det låter så klokt det du skriver1 Alla ska alltid ha en massa åsikter om allting, men det ska man skita i och gå på sin egen känsla! kram!

2009-04-09 @ 09:58:49
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: HannahSthlm/Johanna Törnqvist

Så roligt gumman! Stort lycka till! Två barn är en jätteskillnad mot ett men att ha barn tätt gör det enklare när de växer uppsedan iaf..Det kommer gå jättebra ska du se! Många Kramar och Glad Påsk!

2009-04-09 @ 11:51:11
URL: http://www.hannahsthlm.se
Postat av: Clara

Tjena tjena. Tack för lyckönskningen på min blogg, det värmde! Jag ska boka tid och ta ut spiralen nu! Spännande. En liten lustig sak är att min familj inte vet om att vi ska börja försöka, så fick jag ta bort din kommentar:) Vill att det ska vara en hemlis:) kram!

2009-04-09 @ 11:52:04
URL: http://cladda.blogspot.com
Postat av: Julia

Måste börja med att säga grattis, sedan är det väl så att alla alltid har åsikter om allt som händer oavsett vad det än är. Tror att det är lättare att "försvara" sig när man skaffar barn tätt, än om man "bara" har ett barn. Vi har en son på fem och ett halvt och har inga planer på att skaffa en till, och det är nästan dagligen som folk tycker att de har rätt att kommentera detta!

Hur som helst lycka till med graviditeten =)

/ Julia

2009-04-09 @ 13:26:39
Postat av: Sofia

Vad tråkigt att du känner att du behöver förklara dig, för det ska du ju inte behöva! Alla gör ju som de vill.

Njut och var glad åt det fina som växer inom dig!

2009-04-09 @ 14:11:54
URL: http://vildvittra.net
Postat av: Erika

Julia: stort tack! Ja jag förstår hur du menar. Jo det är nog som du skriver också, måste vara lättare att "försvara" sig när man får två relativt tätt. Måste vara jobbigt att höra folks kommentarer sådär, folk tänker då inte alltid innan de pratar

2009-04-09 @ 17:30:39
URL: http://onechicmama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: