Flask matning

Härom dagen innan jag åkte till Stockholm så gick jag till apoteket och köpte nutramigen, som är en ersättning till bebisar som har komjölksproteinallergi. Elwira är förmodligen lite laktos intolerant så efter barn läkarens rekommendationer så köpte jag ut det.
Tyckte det var dags att prova flaska eftersom vi aldrig gjort det tidigare så jag började först amma en liten stund och sen tog jag och provade med flaska för första gången fast då med min egen bröstmjölk i, och det var inget problem, flaskan satt som en smäck direkt precis som tutten och hon åt och var nöjd och belåten.

Igår skulle jag prova samma sak först åt hon ur flaskan med min mjölk men vid nästa matning ammade jag en stund och sen skulle jag prova med ersättningen, men DÅ blev det liv i luckan vill jag lova, det tyckte hon inte alls om, hon skrek som om hon blev torterad, så då fick vi amma klart istället. Jösses vad den där ersättningen luktar och smakar, snacka om kräk varning! TUR att inte smaken på de små är fullt utvecklade, så de vet om att det smakar riktigt illa *haha*
På BVC fick vi tipset om att ha i lite vaniljsocker i ersättningen och sedan när hon vant sig "smyga bort" vaniljsockeret successivt. För det är ju inte så jättenyttigt med vaniljsocker i ersättningen varje gång.
Så jag provade nu idag med den metoden samt en skvätt av min mjölk i, och då minsann gick det finemang!
Och även när M höll i henne så åt hon lika bra, duktig tjejen!
Så nu ska M eller jag ge flaska en ggr per dag, och M ska försöka ge på morgonen hädan efter och se hur det går.
Är ivarjefall skönt att veta att hon kan ta flaskan. Jag drömde i natt att jag fick pedikyr på salong medan Elwira var i tryggt förvar hemma med M =)

Den här flaskan från Tommee Tippee Closer to Nature valde vi för att den skulle tydligen vara den bästa, och den fungerade super bra.

Postat av: Ingela

Bra att hon var så duktig på att ta nappflaskan! Jag måste varna för det som kommer ut sen....när Ida fick min mjölk och bankmjölk på sjukhuset så luktade det ingenting nästan men sen, när hon fick ersättning...Hua! Bara en lite varning! :-)

2008-09-30 @ 11:34:32
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Erika

jag har aldrig hört tipset om vaniljsocker tidigare! måste verkligen testas här hemma eftersom jag har en bestämd liten tjej som totalvägrar flaskan! fast amning e ju ändå d allra bästa därför e jag lite kluven till å vänja henne vid flaskan, perioden man helammar e ju ändå så kort!

för mej e den ju slut snart, o jag känner mej faktiskt lite tom vid tanken på att hon kommer äta mer o mer mat nu o sen sluta amma...



nästan så jag vill "njuta" så länge d varar :-)



2008-09-30 @ 20:43:11
URL: http://maaama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: