Vad smakar goji?

För ett bra tag sedan läste jag lite om dom här bären i en tidning och sist jag var in på hälsokost så såg jag dessa små bär som tydligen ska vara supernyttiga, perfekt snacks om man är sugen på något kan jag tro.

Såhär står det på superfruits hemsida om dessa bär:


"I Asien har Goji berries konsumerats under tusentals år för att uppnå en god hälsa, välmående och livskraft.

Superfrukten Goji/Lycium barbarum L. kan anses vara en av de mest näringsrika födorna på jorden. I Kina sträcker sig den folkmedicinska historien 5000 år tillbaka i tiden och under åren har bäret fått många namn; Wolfberry, Lyciumbär, Gou Qi Zi, The Happy Berry m. fl.

Gojibären är rika på antioxidanter, nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Superfruit rekommenderar att man äter Gojibären som de är, en handfull varje dag för sina nyttigheter, och kan med fördel blandas i frukostmüslin och smoothies, ätas som snacks eller användas i matlagning, t ex i sallader.

Multivitaminen: Gojibären innehåller Omega 3 & 6, Betakaroten, Zeaxanthin, Lutein, Kalium, Polysackarider, Vitamin B1, B2, B3 och C, Kalcium, Krom, Koppar, Magnesium, Järn, Mangan, Fosfor, Selen, Natrium, Zink, Kostfiber, 18 av 20 aminosyror och sammanlagt 23 spårämnen.

Ningxia: Superfruit Gojibär kommer från Ningxia i Kina. Det är en självstyrande region i nordcentrala Kina som är känd just för att de finaste Gojibären i världen växer där. Regionen kallas även "Gojibärens hem".

Polysackarider: Ett signum hos Gojibären är rikedomen på LBPs, Lycium barbarum polysackarider. LBP är kostfiber bestående av mycket långa kedjor med kolhydrater som tros ha djupt ingående hälsoegenskaper."
Ska skaffa mig en påse men vad smakar dom?  någon som testat?

Bilder och citerad text: Superfruit

Postat av: Karin

nope men ser spännande ut:)

2008-11-16 @ 10:46:34
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Sofia

Jag har bara smakat ett par stycken en gång. De smakar lite likt russin, fast inte alls lika sött.

2008-11-16 @ 11:13:03
URL: http://vildvittra.net
Postat av: catya

Lisa-fisa på jobbet har tvingat i mig ett par under hot! de är inte goda, trodde de skulle vara som typ russin, men de smakar lite svagt sött, nja jag gillar dem inte, men de ska ju vara ett mirakelbär, Lisa skulle köpa dem i juiceform till mig istället,

hon försöker göra mig nyttig tydligen hahapuzz

2008-11-16 @ 11:51:05
URL: http://catya.blogg.se/
Postat av: Ingela

Gojibär är superproppade med vitaminer och annat bra! De smakar gott tycker jag, lite syrligare än russin.

Har tänkt att köpa men det har inte blivit av.

2008-11-16 @ 12:30:11
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Anna

Bra tips! Måste testa! Har sån yrsel nu för tiden, pga sömnbrist skulle jag tro ;)

2008-11-16 @ 15:15:54
URL: http://perla08.blogg.se/
Postat av: http://TUMADRE.blogg.se

Jag brukar äta gojibär. Man ska ta ca en tesked om dagen. Oftast i gröt eller musli brukar man ha, men jag läste nån stans att man ska fylla en mugg med kokhett vatten och hälla ner bären där i för vitaminerna tydligen inte är lika effektiva annars.. En vän till mig har ätit såna bär länge och hennes hud och energi hr blivit mycket bättre.

2008-11-18 @ 21:28:55
URL: http://tumadre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: